Çiftçi Eğitim Programına İl Müdürü Yorulmaz'da Katıldı - Son Dakika
Yerel

Çiftçi Eğitim Programına İl Müdürü Yorulmaz'da Katıldı

Çiftçi Eğitim Programına İl Müdürü Yorulmaz\'da Katıldı

Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi toplantıları devam ediyor.

20.02.2014 10:26

Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi toplantıları devam ediyor.

Pazarlar İlçesinde belediye kıraathanesinde düzenlenen çiftçi toplantısına Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Pazarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin, Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Muhammet Yıldız, İl ile İlçe müdürlüğündeki teknik personelleri ve çiftçiler katıldı.

Çiftçi toplantısında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz; "Çiftçi toplantılarından esas beklentimiz, çiftçimizin hizmetinde olduğumuzu ilan etmek ve Bakanlığımızı temsil etmektir "dedi.

İl Müdürü Yorulmaz, "Kış gecelerinde çiftçimizin boş vakitlerini eğitim ile değerlendirmesi amacıyla çiftçi toplantıları planlayarak bir program dahilinde çiftçimizle buluşuyoruz. Bu amaçla siz Pazarlar'lı çiftçilerimizle buluştuk" dedi

Türkiye'nin 2013 yılında 18 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edildiğini belirten İl Müdürü Yorulmaz, " Türkiye'den 2013 yılında 18 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı yapıldı. Bu ihraçta sizlerin de payı var. Bunun için sizlere teşekkür ederiz. Türkiye tarım alanında büyüyor. Avrupa'nın büyümediği kadar büyüyor. Önümüzdeki yıl Bakanlığımız ve Enerji Bakanlığının ortaklaşa uygulayacağı proje ile nadas alanlarına Aspir ekilmesini desteklenecektir. Türkiye'de 4 milyon 500 bin dekar nadas alanı vardır. Bir milyon nadas alanında Aspir ekimi yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. İmkanı olanlarının işletmeleri ve nadasa bıraktıkları arazileri değerlendirerek tarım alanlarında büyümeye gitmesini istiyoruz" dedi.

Çiftçi toplantısında Devlet destekli tarım sigortaları, gübre kullanımı ve dönemsel bitkisel üretim uygulamaları ve Tarım Bilgi Sistemi konuları çiftçiye anlatıldı.

Çiftçiler tarafından yüksek düzeyde katılımın olduğu toplantı sonunda İl Müdürü Halil Yorulmaz, Bakanlığın genel politikalarından bahsettikten sonra çiftçilerin yerel bazda karşılaştıkları problemleri konuşuldu.

Yoğun katılımın olduğu Pazarlar İlçesindeki çiftçi toplantısı karşılıklı soru ve cevap bölümüyle sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçi Eğitim Programına İl Müdürü Yorulmaz'da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement