Çocukların Tozdan Kurtarılması İstendi - Son Dakika
Yerel

Çocukların Tozdan Kurtarılması İstendi

Çocukların Tozdan Kurtarılması İstendi

Yeşilyurt Belediyesi sınırlarında bulunan iki okul yolunun asfaltlanarak öğrencilerin tozdan kurtarılması istendi.

22.05.2014 16:20

Yeşilyurt Belediyesi sınırlarında bulunan iki okul yolunun asfaltlanarak öğrencilerin tozdan kurtarılması istendi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, "Sendikamızın okul ziyaretleri sırasında öyle bir durumla karşılaştık ki boş yere eğitim çalışanları ve öğrenciler toz yutmaktalar. 19 Mayıs Fatih İlkokulu ve 19 Mayıs Fatih Ortaokulu 207 öğrencisiyle toz ve toprağın içinde eğitim faaliyeti sürdürüyorlar. Okulun önünden geçen, Fatih, Kuşdoğan, Çayırköy ve devamında Bahri ile havaalanına çıkan bu yol asfalt yol iken, altyapı çalışmalarıyla bozulmuş ve daha sonra mıcır serilerek öylece bırakılmış durumda" dedi.

Fırat, şöyle devam etti:

"Aldığımız bilgilere göre, bir yıla yakın zamandır bu yol hem 3 köye eziyet çektiriyor hem de küçücük çocuklarımızı tozun içinde bırakıyor. Okulda ne temizlik yapılabiliyor ne de öğrenciler rahat bir nefes alabiliyorlar. Yağmur yağdığı gün herkesin yüzü gülüyor toz olmayacak diye. Üstelik bu okul taşıma merkezi okul ve servisler ders zamanına yetişebilmek için, düzgün yolda hız yaparak bozuk satıhtaki zaman kaybını kapatmaya çalışmakla tehlike oluşturuyorlar. Okul idaresi ve muhtardan alınan bilgilere göre, yapım işleri ocak ayından bu yana her ay ertelenerek gelecekteki bir güne bırakılıyor.

Bu sorunun giderilmesi için, okul aile birliği başkanı ve okul idaresinin Yeşilyurt Belediyesi'ne başvurmaları neticesinde, belediye sorumluluk alanında olmadığı ve büyükşehir sorumluluğunda olduğu öğrenilmiştir. Büyükşehir belediyesindeki takip neticesinde de, her şeyin hazır olduğunu, parasının var olduğunu sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan talimat beklendiği öğrenilmiş. Durumu başkana arz etmek için başkanla da bir türlü görüşülememiştir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukların Tozdan Kurtarılması İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement