Deniz Feneri Derneği İhtiyaç Sahibi Bin 500 Kişiyi Giydirdi - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Derneği İhtiyaç Sahibi Bin 500 Kişiyi Giydirdi

Deniz Feneri Derneği İhtiyaç Sahibi Bin 500 Kişiyi Giydirdi

Kayseri'de, Deniz Feneri Derneği, gezici mağaza uygulaması kapsamında maddi durumları iyi olmayan bin 500 kişiye giyim yardımında bulundu.

06.04.2012 16:29

Kayseri'de, Deniz Feneri Derneği, gezici mağaza uygulaması kapsamında maddi durumları iyi olmayan bin 500 kişiye giyim yardımında bulundu.

Deniz Feneri Derneği, gezici mağaza uygulaması kapsamında açtığı mağazayla maddi durumu iyi olmayan bin 500 kişiye giyim yardımında bulundu. Maddi durumu yetersiz bin 500 vatandaş gezdiği mağazada kendisine uygun kıyafetleri aldı. Gezici mağazanın açlışına katılan Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, "Deniz Feneri Derneği'nin 2007 yılından beri gezici mağaza konseptinin bir uygulamasını da Kayseri'de başlatacağız. Açılışını yaptığımız mağazamızda kayıtları bulunan daha önce yardım almış yeniden bilgileri güncellenerek davet edildiler. Burada randevu usulüyle her grup ailemiz giydirilecek. Bağışçılarımızın derneğimize emaneti olan giysiler bulunuyor. Mağazamızda gördüğünüz bütün ürünler barkotlu, kimden geldiği biliniyor. Bin 500 ailemiz bugün burada sevindirildi. Kayseri kayıtlarına baktığımızda

kayıtlarımızda 4 bin 300 ailenin olduğunu görüyoruz. Bunlardan 2 bin 900'üne çeşitli zamanlarda yardım yapılmış.

Yardım alan o ailelere tekabül eden fert sayısı da şimdiye kadar 9 bin 500 kişi. Bu 9 bin 500 kişinin içinden bir kısmı yeni bir kısmı da aynı aileler olmak üzere 1 bin 500'ünü biz bu vesileyle sevindirmiş olacağız." diye konuştu.

Suriye'ye yardımlarından söz eden Koçak, "Suriye ile Türkiye arasında uzun bir sınır var. Biz bunu üzüntüyle takip ediyoruz. Suriye'den Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan vatandaşlarımıza neler yapabiliriz diye Dışişleri Bakanları yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Hatay üzerinden gelen Suriyeli vatandaşlara gıda ve giysi yardımı yaptık. Bunun daha büyük çaplısını yapmak üzere bizim Suriye'den gelen göçmenlerle yakından ilgilenen dernekler var. Onlarla işbirliğimizi sürdürüyoruz. Bu yardımların devamı gelecek. Belki yakın zamanda gelişmeleri takip edip Suriye için bir kampanya başlatılması gerekebilir. Şu anda kampanya başlatmıyoruz ama elimizde var olan kaynakları kullanıp Suriye'den gelen vatandaşlarımıza ilk yardımı Hatay'dan ulaştırdık. Gıda, giysi yardımını inşallah dünyanın 48 ülkesine ulaştıran Deniz Feneri Derneği Suriyeli vatandaşlarımıza da yardımını esirgemeyecektir." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneği İhtiyaç Sahibi Bin 500 Kişiyi Giydirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement