Dershaneler, Evlere Geliyor - Son Dakika
Yerel

Dershaneler, Evlere Geliyor

Dershaneler, Evlere Geliyor

Dershanelerin kapatılması ya da dönüştürülmesinin tartışıldığı bugünlerde, Kayserili 2 girişimcinin hayata geçirdiği ''derstakip.com'' isimli eğitim sitesi, hazırladığı konu anlatım videolarını internet üzerinden ve DVD'lere aktararak istenildiği zaman öğrencinin ders çalışmasına imkan sağladı.

23.12.2013 14:54

Dershanelerin kapatılması ya da dönüştürülmesinin tartışıldığı bugünlerde, Kayserili 2 girişimcinin hayata geçirdiği "derstakip.com" isimli eğitim sitesi, hazırladığı konu anlatım videolarını internet üzerinden ve DVD'lere aktararak istenildiği zaman öğrencinin ders çalışmasına imkan sağladı.

"derstakip.com" yöneticisi Fizik Öğretmeni Nejat Altop ve Teknoloji Uzmanı Mehmet Kazım Yılmaz, sitelerinin yeni yatırımlara hazırlandığını bildirdiler. Kurulduğu ilk dönemler internet üzerinden eğitim sağlayan sitenin, interneti kullanamayan öğrenciler için de bu hizmeti kopyalanmaz DVD'lere taşıdığını ifade eden Nejat Altop, internet üzerinden ve DVD formatındaki videolardan öğrencilerin derslerini evlerinde istedikleri zaman takip edebildiklerini bildirdi. Söz konusu DVD'lerin kırtasiyelerde satılmaya başladığını kaydeden sites yetkilileri, bu hizmeti yine kopyalanmaz taşınabilir flash belleklere aktarmayı planladıklarını açıkladılar.

Kayseri'de başlayarak şu anda Türkiye'nin bütün illerine eğitim hizmeti ulaştıran Yılmaz ve Altop, kurdukları site ile yaklaşık 40 bin öğrenciye ek eğitim imkanı sundu. Eğitim hizmetini taşınabilir belleklere taşımaya da hazırlanan sitenin kurucularından Mehmet Kazım Yılmaz, hedeflerini ve projelerini anlattı.

Sitenin kuruluş hikayesinin 2007 yılına kadar uzandığını belirten Yılmaz, "Biz Nejat Altop ile bir araya geldiğimizde sürekli bu konuyu konuşuyorduk. Derste anlatılan konuların videoya çekildikten sonra bu videoları internet üzerinden şifre kullandırarak öğrencilere izletebileceğimiz bir proje düşünüyorduk. Çalışmalara 2007 yılında başladık. Bu projenin teknolojik alt yapısı için gerekli Ar-Ge çalışmasını yaptık ve Derstakip.com İnteraktif Eğitim ve Bilişim Hizmetleri'ni, 4 yıl önce hayata geçirdik. O tarihte bizim gibi internet üzerinden eğitim veren bir site yoktu. İnternet ortamında ciddi araştırmalar yaptık ve sonunda çalışmalara başladık. 2009 yılında resmi belgelerin hepsini tamamladık, marka tescilimizi yaptırdık. 9 öğretmenle birlikte ders konularını hazırladık. Öğrencilerden ve velilerden gelen taleplerle 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., sınıf ve YGS'ye hazırlık konu anlatım videolarını oluşturduk. Daha sonra da öğrencilerin sitemizden faydalanmaları için aktivasyon kartları oluşturduk. Bu çalışmamızda yerel belediyelerden de destek aldık ve sosyal sorumluluk projemiz kapsamında on binlerce öğrencinin dershanemizden faydalanmasını sağladık. Ayrıca internet kullanma imkanı olmayan öğrenciler için tüm konu anlatım videolarını DVD formatına dönüştürdük ve bunların kırtasiyelerde satışına başlandı" dedi.

Sitenin hazırladığı eğitim programını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına göre hazırladıklarını, müfredatta yapılan değişikliklerin de doğal olarak hazırladıkları videolara yansıdığını belirten Yılmaz, şunları ifade etti:

"DVD'lerde; ortaokul, lise, YGS ve KPSS konu anlatımı ve soru çözümleri yer alıyor. Fiyatlarımız da gayet uygun. Ortaokul için tüm dersler 19.90 TL iken, lise seviyesi için tüm dersler 29.90 TL, YGS ve KPSS de 39.90 TL. Ayrıca derstakip.com eğitim setinden memnun kalınmadığı taktirde müşteriler 7 gün içerisinde başvurulursa para iadesi de yapıyoruz. 6., 7., 8. sınıf konulu videolar tek DVD'den oluşuyor. 9., 10., 11. ile 12. sınıf konu anlatım videoları 2 DVD, YGS anlatım videoları da 4 DVD'den oluşuyor. DVD'lerin içinde tüm konular mevcut. DVD setlerinin üretiminin tamamı İstanbul'da yapılıyor. İstanbul'dan Kayseri'ye geliyor ve satış için faturalandırılarak, bunları tekrar İstanbul'daki dağıtım kanallarına ulaştırıyoruz. Bu bizim için oldukça zor oluyor. O yüzden 2014-2015 yılında ofisimizi İstanbul'a taşımayı planlıyoruz. Ayrıca teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, öğrencilerin gerek tabletlerden, gerek bilgisayarlardan gerekse LCD televizyonlarından derslerimizi izleyebilmeleri için, bütün dersleri flaş belleklere aktarmayı hedefliyoruz. Çin'de flash bellek üretimi yapan bir firmayla görüştük, alt yapılarının hepsi hazır durumda."

Yılmaz, öncelikle 6., 7., 8., 9., 10., 11. ve 12. sınıfa kadar ara sınıfları ve SBS, YGS, LYS, KPSS hazırlık alanlarına özel ders niteliği taşıyan setlerle destek olduklarını vurgulayarak, "Öğrencilerin en büyük sorunu öğrendiklerini unutmaları. Ama bizim sunduğumuz sistemde öğrenci öğrendiğini unutsa da bu konuyu tekrar tekrar izleme şansına sahip. En iyi öğrenme metodu, hiç şüphesiz işitsel ve görsel anlatım şekli. Biz de bu gerçekten yola çıkarak derslerin tamamını video formatında hazırladık. Bunu yaparken de branş öğretmenlerinin yalnızca okuyarak değil, sanki sınıfta öğrencilerin karşısındaymış gibi bilgileri aktarmalarını sağladık. Yorumlamak çok önemli. Çünkü bu bilginin daha anlaşılır ve kalıcı olmasını sağlıyor. Ancak özel ders formatında alacak bilgiler bizim sitemizde mevcut. Özellikle sayısal derslerimizde buna özenle dikkat ettik. Görsel ve işitsel araçlar öğrenmeyi somutlaştırır. Öğretimde görsel ve işitsel araçlar kullanıldığında öğrenmeler hem daha çabuk hem de daha kalıcı olur. Bir öğretme etkinliği ne kadar çok duyu organına hitap ederse öğrenme olayı da o kadar iyi ve kalıcı olmakta, unutma da o kadar geç olmaktadır. Ayrıca DVD eğitim setlerimizi uygun fiyatlarla satışa sunuyoruz. Bu uygun fiyatlarla da eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz" diye konuştu.

Sitenin kurucularından Mehmet Kazım Yılmaz, "Bizim en büyük avantajımız DVD'lerin tekrar tekrar izlenebiliyor olması. Çünkü öğrenciler, öğrendikleri bir konuyu unutabiliyorlar. Biz ise bu DVD'lerle aynı konuyu tekrar dinleme imkanı sunuyoruz. Bu kapsamda yılda yaklaşık 40 bin DVD satışı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dershaneler, Evlere Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement