Devecikonağı Hes Yıl Sonuna Kadar Hizmete Açılacak - Son Dakika
Yerel

Devecikonağı Hes Yıl Sonuna Kadar Hizmete Açılacak

Devecikonağı Hes Yıl Sonuna Kadar Hizmete Açılacak

Mustafakemalpaşa Devecikonağı Köyü'nde Emet Çayı üzerine inşa edilen hidroelektrik santrali (HES) yılsonunda elektrik üretimine başlayacağı bildirildi.

04.08.2012 14:13

Mustafakemalpaşa Devecikonağı Köyü'nde Emet Çayı üzerine inşa edilen hidroelektrik santrali (HES) yılsonunda elektrik üretimine başlayacağı bildirildi.

Yapımına 2010 yılı Eylül ayında başlanan Devecikonağı Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve MustafaKemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut yetkililerden bilgi aldılar. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Devecikonağı Barajı'nın Döllük- Güllüce Sulama Projesi kapsamındaki bölgede ihtiyaç duyulan suyu sağlayacağını ifade ederek, "Devecikonağı Barajı 7 metre derinliğe kadar nehir taraması yapılarak mansap su seviyesi düşürülmüş ve bu sayede su altında kalan tarım alanları azaltılarak projenin olumsuz sosyal etkileri ve kamulaştırma maliyetleri en aza indirilmiştir. Aynı zamanda enerji üretimi de artırılmıştır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, MCK inşaat firmasının yaptığı santralinin bölge için gurur tablosu olduğunu belirterek, "İnşası bittiğinde 28 megavat gücünde burada bir işletme olacak. Tabi bu işletme Döllük -Güllüce sulama hattıyla entegre bir şekilde çalışacak. Bu manada hem bir taraftan elektrik üretirken hem de tarımsal sulamaya hizmet verecek bir baraj olacak. Aldığımız bilgilere göre 2012 yılı Kasım veya Aralık ayında barajımız hizmete girecek elektrik üretmeye başlayacak. Dünyada en büyük problem, enerji açığını aşmaktır. Bu konuda Türkiye 'de çok ciddi manada dış kaynak kullanmak zorunda. Cari açığımızın en büyük kısmını enerji darboğazı oluşturuyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devecikonağı Hes Yıl Sonuna Kadar Hizmete Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement