Didim Protokolü Faslı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Didim Protokolü Faslı Konuklarını Ağırladı

Didim Protokolü Faslı Konuklarını Ağırladı

2.Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri için Fas'ın Meknes şehrinden Didim'e gelen 12 kişilik heyet, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın verdiği yemekte ilçe protokolüyle bir araya geldi.

23.10.2013 10:48

2. Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri için Fas'ın Meknes şehrinden Didim'e gelen 12 kişilik heyet, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın verdiği yemekte ilçe protokolüyle bir araya geldi.

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Zeytin Festivali etkinlikleri için Didim'e gelen Fas'lı konuklar Didim Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde ilçe protokolü il bir araya geldi. Dün akşam saat 20: 00'de Kamacı 2 Restaurantta düzenlenen yemeğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Abdurrahim Öztürk, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak ve Fas'lı heyet üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından Fas heyeti adına bir konuşma yapan Khalid Beroyal Didim'de kendilerine gösterilen ilgiden ve iyi ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, "Umuyoruz ki bu ziyaret iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirecek ve köklerimiz sağlam olacak. Bu ilişkilerimizin iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Biz bu değiş tokuşlar içerisinde olmaktan mutluyuz. Zaten Türkiye ile Fas arasında kültürel bağlar bulunmaktadır. İki ülke arasında benzerlikler bulunmaktadır. Bu çerçevede sizleri de en kısa zamanda Fas'ta ağırlamak istiyoruz. Bu ziyaretler kapsamında iş birliğimizin daha güçleneceği ve süreceğini ümit ediyorum" dedi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Faslı heyeti tanımaları sonrasında bir yabancılık çekmediklerini ifade ederek İki ülke arasında dinsel, tarihsel ve kültürel bir bağ olduğunu söyledi. Emiroğlu Tüm dinlerde kutsal bir meyve olarak kabul edilen Zeytin meyvesi etrafından toplanılmasının memnun edici bir durum olduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Protokolü Faslı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement