Doğubayazıt'ta '1 Eylül' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Doğubayazıt'ta '1 Eylül' Açıklaması

Doğubayazıt\'ta \'1 Eylül\' Açıklaması

AĞRI (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi.

01.09.2015 17:05

AĞRI (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Belediye meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan HDP İlçe Başkanı Nuri Çelik, "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Gönül isterdi ki bugün gerçek bir barış gününden bahsedelim. Ama üstümüze düşen, tarihin bize yüklediği sorumluluk her zaman barışı savunmaktır. Uyanık olmamız lazım. Bizim barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekir" dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan da, 90'ları aratmayan görüntüleri yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "1 Eylül Dünya Barış Günü değil bir yılın 365 gününü barış ortamına çevirmek isteyen bu halkların önünden çekilin. Anayasayı uygulayın, birilerinin kişisel çıkarlarına karşı buna sizde ayak diretin. Bizi demokratik sivil bir siyaset için Ankara'ya gönderen iradeye, bu halka saygılı olun. Bize 'Ankara'ya gidin ve bu sorunu çözün' dediler. Herkes biliyor ki başta Cumhurbaşkanı, sonra iktidar bunu engellemeye çalıştı. Bu halklarda şunu dedi, 'siz eğer siyasetimizi engellerseniz, bizde kendi kendimizi idare ederiz' dediler. Onun için öz yönetimlerini ilan ettiler. Öz yönetim bu toplumların devlete, polise ya da askere karşı yaptığı bir savaş ilanı değildir. Öz yönetim demokratik bir taleptir. Öz yönetim her yerde uygulanan demokratik bir zemindir. Türkiye demokrasisini güçlendirir. Bu böyle bilinmeli, onun dışındaki algılar yanılgıdır."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğubayazıt'ta '1 Eylül' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement