Dr. İlhan Diken Anıldı - Son Dakika
Yerel

Dr. İlhan Diken Anıldı

Dr. İlhan Diken Anıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem Başkan Danışmanlığı, Başkanvekilliği, Meclis üyeliği görevinde bulunan Dr. İlhan Diken anıldı.

21.06.2015 12:49

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem Başkan Danışmanlığı, Belediye Başkanvekilliği, Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan eski Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. İlhan Diken, Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Anmaya, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülistan Akel ve Ömer Önen, ailesi ve arkadaşları katıldı. Anmada konuşan Eşbaşkan Fırat Anlı, insanı anlatmanın kolay olmadığını belirterek, "Ne kadar yakından tanırsanız tanıyın, tanımadığınız yönleri, bilmediğiniz özellikleri vardır. Bizler mücadele arkadaşları olarak hep birbirimize baktık. Bir safın omuzdaşları olarak birbirimize baktık. Mücadele ederken güç ve moral aldık. Ama çoğu zaman yanımızdaki insanın yaşamına dair aslında pek de ciddi bir tanıklığımız yoktur. Birçok arkadaşımızı kaybettikten sonra onun yaşamına dair çok daha şey öğrendiğimizi gördük" dedi.

Hakkıyla Anılmayı Hak Ediyor

"Son derece kıymetli bir coğrafyada son derece kıymetli insanlara, yoldaşlara, ailelere sahibiz" diyen Anlı, bunun farkında olmalarının gerektiğini vurguladı. Anlı, İlhan Diken'in hayatına dikkat çekerek, "İlhan Diken bir sağlık emekçisi olarak bir aydın olarak bu görevinden kaçmadı. Başka bir yaşamı tercih etmedi. Bunun bedelini de kendince ödedi. Ailesi de ödedi. Sevenleri de bu coğrafyanın belki tamamı da ödedi. Onun için kıymetli bir yaşam sürdü. Ve bugün hakkıyla anılmayı da herkes kadar hak eden bir arkadaşımız, yoldaşımız. Mütevazice yaşadı. Renkli bir yaşam sürmedi. Öne çıkmadı. Kendini öne koymayı tercih etmedi. Ama bizler onun önümüzde olduğunu bilerek bugün buradayız" diye konuştu.

Anmanın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda İlhan Diken'in eşi Hüda Diken tarafından hazırlanan ve Diken'in yaşamını anlatan bir belgesel gösterildi.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Hüda Diken, eşi Diken'in sürekli ezilen halklar için ne yapabilirimin çabası içerisinde olan bir devrimci olduğunu belirterek, "Halkımızın ve arkadaşlarının üzerinde bir etki bırakıp gitmesi bize ondan kalan anılar olarak hayatımda sürekli var olacaktır" dedi. Diken, konuşmasının ardından anma etkinliğini düzenleyenlere ve Büyükşehir Belediyesinin teşekkür etti.

Ardından konuşan Eşbaşkan Anlı ise, İlhan Diken'in adının yaşatılması için gerekli çalışmanın yapılacağını kaydetti. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de, şunları kaydetti: "Bana göre onun yaşamı malum halka vakfedilmiş bir yaşamdır. O tertemiz bir insan olarak hakka yürüyen biri olarak sürekli akılda kalacak. Samimi söylüyorum ben halkına bu kadar bağlı bir insan görmedim. Eşine ve çocuklarına maddi bir miras bırakmamış olabilir fakat öyle bir miras bıraktı ki evlatları ve ailesi her zaman onun için başı dik olacak"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dr. İlhan Diken Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement