Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu

Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu

bugün yapılan açılış töreni ile başladı.

08.05.2013 13:38

Atatürk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun düzenlemiş olduğu, öğrencilerin sunumları ile gerçekleşecek olan "Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu"

bugün yapılan açılış töreni ile başladı.

Törende ilk konuşmayı yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Takkaç, bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yarınların güçlü Türkiye'si için en önemli sorumluluğun gençlere düştüğünü ifade etti.

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Erzurum 5 bin yıllık geçmişi olan tarihi bir şehirdir. Tarihte birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış, birçok medeniyet de Erzurum'a sahip olmaya çalışmıştır. Ben bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Siz gençler sadece yarının değil; bugünün de mimarları olmalısınız. Umuyorum ki, diplomanızı aldığınızda sadece mezun değil, kendinize bir şeyler katmış birer bireyler olacaksınız." dedi.

Koçak, bir sonraki sempozyumun konusunun da "Gelecekte Erzurum" olmasını istedi.

Sempozyum süresince yapılacak sunumlar arasında, "Bölgenin Tarihi ve Kültürel Coğrafyası", "Erzurum'da Bulunan Tarihi Kapılar", "Bölgesel Sorunlar ve Öneriler"," Erzurum'da ki Biyolojik Çeşitlilik", "Bölgenin Orta Asya'ya Açılmasında Erzurum'un Stratejik Önemi" gibi başlıklar yer alacak. Bunların yanında yapılacak sunumlarda, 1877- 78 Osmanlı Rus Harbi'ne,

Milli Mücadele yıllarında Erzurum'un üstlendiği role de vurgu yapılacak.

Erzurum'un din, bilim, kültür ve sanat mimarisinin yapı taşları olan İbrahim Hakkı, Aşık Sümmani, Erzurumlu Emrah ve Nene Hatun gibi neferlerde sempozyum bildirileri arasında yer alacak.

ERZURUM'UN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Öğrencilerin, Erzurum'un tarihi, coğrafyası, kültürü, bilimsel gelişmeye katkısı, turizm potansiyeli ve Erzurum'da ki ticari uğraşlar konusunda yaptıkları çalışmalarını sunacakları sempozyum, 3 gün sürecek. Sempozyumu düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Dilek Çetindaş, sempozyumun amacını şu sözlerle ifade etti; "Bu sempozyumu düzenlemekteki amacımız, öğrencilerin kendilerini geliştirmesine imkan sağlamak ve akademik çevreye alışmalarına olanak tanımak, aynı zamanda Erzurum'un tarihsel ve kültürel mirasının gün yüzüne çıkarılmasına yardımcı olarak bu konuda ki bilgi birikimine de katkı sağlamaktır." Çetindaş, konuşmasını Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Yabancı Diller Yüksekokulu ve emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirdi.

Sempozyum açılışına, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Takkaç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement