Eczacılardan Buruk Kutlama - Son Dakika
Yerel

Eczacılardan Buruk Kutlama

Eczacılardan Buruk Kutlama

Osmaniye’de Eczacılık Günü buruk kutlandı.

14.05.2014 17:55

Osmaniye'de Eczacılık Günü buruk kutlandı. Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Zeki Özgen, "Manisa Soma'daki kömür ocağında çıkan yangında yüzlerce maden işçisinin hayatını kaybetmesi haberi yüreklerimizi dağladı" dedi.

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü nedeniyle Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan törende Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Osmaniye Eczane Odası Başkanı Ecz. Zeki Özgen, günün anısına yaptığı konuşmasında Soma'da yaşanan maden faciası konusuna değindi ve "Yüreğimiz yanıyor" dedi.

Özgen, "Dün öğle saatlerinde Manisa Soma'daki kömür ocağında çıkan yangında yüzlerce maden işçisinin hayatını kaybetmesi haberi yüreklerimizi dağladı. Türkiye'yi yasa boğan bu kara haber, halen içerde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları ile devam ediyor. Osmaniyeli eczacılar olarak; hayatını kaybeden tüm maden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye'ye sabır diliyor, acılarını yürekten paylaştığımızı bilmelerini istiyoruz. Halen içeride olan işçilerimizin de bir an evvel sağ salim çıkarılmalarını umut ediyoruz" diye konuştu.

Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık ve ilaç hakkının savunulması, daha nitelikli sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla nice 14 Mayıs'ları kutlayacaklarını ifade eden Özgen "Eczacılık; hastalıkların teşhis ve tedavisi ile hastalıklardan korunmada kullanılan ilaçların hazırlanması ve hastaya sunulması, ilacın analizlerinin yapılması, etkisinin devamlılığı, emniyeti, etkinliği ve maliyeti bakımından gözetimi, ilaçla ilgili standardizasyon ve kalite güvenliğinin sağlanması ve ilaç kullanımına bağlı sorunlar hakkında hastaların bilgilendirilmesi ve çıkan sorunların bildiriminin yapılmasına ilişkin faaliyetleri yürüten sağlık hizmetidir. Bu anlamda eczacı; ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yetkinlik sahibi olan bir ilaç uzmanı ve sağlık danışmanıdır. Eczane ise; en kolay erişilebilir, halka en yakın sağlık kuruluşu olarak sağlık sisteminin kilit taşıdır. Söz konusu çoklu fonksiyonları sebebiyle üzerine titrenmesi, gözbebeği gibi korunması gereken eczaneler, son 10 yıldır giderek ağırlaşan sorunlarla boğuşurken eczacılık mesleği değer kaybına uğramaktadır. Halk sağlığının korunması, sağlık hakkına erişimin söylemden çıkarak gerçeğe dönüşmesi, daha nitelikli sağlık hizmetleri sunumu ve sağlığa ilişkin kararlarda katılımcılık için sağlık okuryazarlığı birincil önemdeki hususlar arasında yer almaktadır. Bu bağlamda işlevsel okuryazarlığın bir hayli aşağılarda olduğu ülkemizde halkın en yakın sağlık danışmanı olan Eczacılar ile halka en yakın sağlık birimleri olan Eczaneler, güvenin ve sağlığımız adına güvencenin simgesidirler. 175 yıldır bu bilinçle hizmet sunan eczacılar, bundan sonra da bu güvene layık olarak halkımıza hizmet sunmaya devam edecektir. Eczacılarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutlar, her doğan günün ülkemiz ve dünyamız için sağlıklı günler getirmesini dileriz" şeklinde konuştu.

Eczacılar Günü kutlama törenine katılan MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, CHP İl Başkanı Kemal Tabak ve Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Erdal Biçer de eczacıların gününü kutladılar. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eczacılardan Buruk Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement