Engelli Öğrencilerin Ailelerinden Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilerin Ailelerinden Kan Bağışı

Engelli Öğrencilerin Ailelerinden Kan Bağışı

Kızılay Erzincan Kan Merkezi ile Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği "Engelliler Hayat Kurtarıyor" kampanyası kapsamında engelli öğrencilerin aileleri tarafından kan bağış kampanyası başlatıldı.3 gün sürecek kampanya kapsamında 2 bin ünite kan toplanması bekleniyor.

12.01.2012 09:41

Kızılay Erzincan Kan Merkezi ile Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği "Engelliler Hayat Kurtarıyor" kampanyası kapsamında engelli öğrencilerin aileleri tarafından kan bağış kampanyası başlatıldı.

3 gün sürecek kampanya kapsamında 2 bin ünite kan toplanması bekleniyor. Kampanya hakkında bilgi veren Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi Müdürü ve Beyaz Ay Derneği Erzincan Şube Başkanı Yunus Kılıç; " Türk Kızılayı ile Uzmanlar Özel Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği " Engelliler Hayat Kurtarıyor" kampanyasının startını verdik. Toplumda bugüne kadar hep engelliler bir şeyleri isteyen konumunda olup toplumun hep bu şekilde karşısına çıkardı. Engelli kardeşlerimizin bizden talebiyle biz topluma bir şeyler verme noktasında artık engellilerin her alanda var olduğunu biliyoruz. Bunun içinde böyle bir kampanya ile engelli kardeşlerimizin aileleri topluma bir örnek oluşturacak. Bir fedakarlık örneği göstererek kanımızı ihtiyacı olan vatandaşlarımız için bağışlıyoruz. Bu fedakarlığı gösteren engelli kardeşlerimizin ailelerine ve bu kampanyayı yapmamızı isteyen engelli öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi. Erzincan Kızılay Kan Merkezi Doktoru Naile Bayrak ise engelli öğrencilerin ailelerinin kan bağışına gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederek "Erzincan Kızılay Kan Merkezi 2011 yılı hedeflerini aşarak 11 bin ünite kan topladı. 2012 yılında hedeflerimiz daha yüksek. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. 18-65 yaş arası 50 kilogram ve üstü kiloya sahip her vatandaş kan bağışında bulunabilir. Kan vermek kan hücrelerini yenilediği için çok önemlidir. Kan veren kişi kalp ve damar hastalıklarından da korunmaktadır. Herkesin bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini bilerek kan bağışında bulunması gerekir. Vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilerin Ailelerinden Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement