Ereğli Şeker'de Pancar Alımı Başladı - Son Dakika
Yerel

Ereğli Şeker'de Pancar Alımı Başladı

Ereğli Şeker\'de Pancar Alımı Başladı

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Ereğli Şeker Fabrikasında 2013-2014 dönemi 25.pancar işleme kampanyası başladı.

20.09.2013 17:53

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Ereğli Şeker Fabrikasında 2013-2014 dönemi 25. pancar işleme kampanyası başladı.

Kampanya nedeniyle düzenlenen törende konuşan fabrika müdürü Süleyman Büker, kurulduğu günden bugüne ekonomik girdi yanında sosyal kalkınmaya öncülük eden Ereğli Şeker Fabrikası'nın bu yıl 155 bin ton kristal şeker üreteceğini kaydetti.

Bu yıl pancar üreticilerinin heyecanlı bir başlangıca gireceklerini ifade eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, fabrikanın üreticilere büyük katkılar sunduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, şeker fabrikasının ilçe ekonomisine büyük katkısı olduğunu ifade ederek, "Üreticisinden, nakliyecisine, işçisinden esnafına kadar büyük bir kesim bu fabrikadan geçiniyor. Sadece kristal şeker değil, küspe, melas gibi yan ürünlerle de hayvancılığa katkı sağlıyor. Bu yıl küspe fiyatlarının çok anormal yükselip satılmasının önüne geçeceğiz. Özelleştirme politikası devam ederse şunu biliniz ki, Ereğli'ye artı katma değer sağlayacak özelleştirme yapılması taraftarıyız. Bunun garantisi olacak, yoksa özelleştirme taraftarı değiliz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise konuşmasında üretimin önemine işaret ederek, "Kamu ve özel fabrikalarda üretimde artış yaşanıyor. Kapasitenin üzerinde üretim elde ediliyor. Pancarın endüstriyel hale gelmesi gerekir ki, ülke kalkınmasına vesile olacak üretim modeli daha da gelişip kendini göstersin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurban ile yeni dönem kampanya alımları başladı. İlk ürünleri getiren üreticilere de çeşitli hediyeler verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli Şeker'de Pancar Alımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement