Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, 'Dünya Çocuk Hakları Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, 'Dünya Çocuk Hakları Günü'nü Kutladı

Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, \'Dünya Çocuk Hakları Günü\'nü Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, çocuklara yarınlardan korkmayacakları, kurşunlara hedef olmayacakları, aç kalmayacakları, eğitim haklarının engellenmeyeceği, barış içinde ve özgürce yaşayabilecekleri bir ülke, dünya ve gelecek hazırlamanın herkesin en büyük görev ve sorumluluğu olduğunu belirttiler.

19.11.2015 15:59

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, çocuklara yarınlardan korkmayacakları, kurşunlara hedef olmayacakları, aç kalmayacakları, eğitim haklarının engellenmeyeceği, barış içinde ve özgürce yaşayabilecekleri bir ülke, dünya ve gelecek hazırlamanın herkesin en büyük görev ve sorumluluğu olduğunu belirttiler.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla ortak bir yazılı açıklama yaptılar. Ortak açıklamalarında Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayan Eş Başkanlar, Türkiye'de ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan çatışma ve savaşlarda en çok çocukların etkilendiğinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdiler: "Çocuklarımız, yarınlara umutla ve korkmadan bakabilmelidir. Çocuklarımız, yarınlara umutla ve korkmadan bakabilmelidir. Fakat Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin altına imza atan ilk ülkelerden biri olan ülkemizde, maalesef küçücük bedenler çatışmalar, patlayan bombalar sonucu can vermekte, sakat kalmaktadırlar. Küçük bedenlere cinsel tacizde bulunanların cezaları, 'saygın tutum, ağır tahrik' gibi anlamsız gerekçelerle düşürülmekte, toplumun vicdanı ve adalet duygusunda onarılmaz yaralar açılmaktadır. Sokaklarda yaşayan-çalışan çocuklarımız da ülkemizin kanayan başka bir yarasıdır. Çocuklarımızı sokaktan kurtarıp topluma kazandırmak için devlet ve ilgili kurumlar gerekeni derhal yapmalı, sokakta yaşayan, çalışan, kötü alışkanlıklara sevk edilen tek çocuğumuz kalmamalıdır. En değerli varlığımız olan çocuklarımıza, yarınlardan korkmayacakları, kurşunlara hedef olmayacakları, aç kalmayacakları, eğitim haklarının engellenmeyeceği, barış içinde ve özgürce yaşayabilecekleri bir ülke, dünya ve gelecek hazırlamak, ailelerin, yerel yöneticilerin, siyasiler ve devlet yöneticilerinin en büyük görev ve sorumluluğudur. Geleceğimizin ışığı olan çocuklarımızı her türlü zararlı alışkanlıktan koruyarak, onlara güzel bir dünya ve gelecek hazırlamakla yükümlüyüz. En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın her türlü şiddetten, yoksulluktan, açlıktan ve kötü alışkanlıklardan uzak yaşayabileceği bir dünyanın özlemiyle '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' kutlu olsun." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, 'Dünya Çocuk Hakları Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement