Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Yönetim Kurulu Toplantısı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Yönetim Kurulu Toplantısı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın başkanlığında Çanakkale’de yapıldı.

07.06.2014 19:28

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın başkanlığında Çanakkale'de yapıldı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılan etkinlikleri değerlendiren Vali Tuna, ayın kendileri için çok yoğun geçtiğini belirtti. Birçok ulusal ve uluslararası etkinliği gerçekleştirdiklerinden bahseden Vali Tuna, "Türk dünyasının bilgelerini Eskişehir'de bir araya getirdik. Bilgeler Zirvesi'yle birlikte çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirdik. Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi'nde sunulan yaklaşık 222 bildiri kitaplaştırılacak ve yapılan bu değerli çalışmalar kalıcı hale getirilecektir. Kalıcı eserler projesi kapsamında yapılan çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Türk Dünyası Kültür Başkentliği şehrimizin vizyonuna büyük bir ivme kazandırmıştır" diye konuştu.

Toplantının ardından Vali Tuna ve beraberindeki heyet, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni ve Çanakkale Şehitliği'ni gezdi. Toplantıya Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, Prof. Dr. Fazıl Tekin, Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt, Ajans Genel Sekreteri Hakan Ergün ve diğer yetkililer katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement