Eşrefpaşa Hastanesi ile Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Eşrefpaşa Hastanesi ile Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Protokolü İmzaladı

Eşrefpaşa Hastanesi ile Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Protokolü İmzaladı

Türkiye'nin tek belediye hastanesi olma özelliği taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini akademik boyuta taşıdı.

30.07.2013 08:56

Türkiye'nin tek belediye hastanesi olma özelliği taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini akademik boyuta taşıdı. İmzalanan işbirliği protokolüyle, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sağlık eğitimi öğrenciler, uygulama derslerini ve stajlarını Eşrefpaşa Hastanesi'nde görecek.

1907 yılında kurulan ve 1950 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılan tarihi Eşrefpaşa Hastanesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İ.E.Ü.) ile imzalanan işbirliği protokolüyle genç sağlıkçıların eğitimlerine katkıda bulunacak. Örnek işbirliğinin protokolü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile İ.E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Tunçtan Baltacıoğlu tarafından imzalandı. İmza töreninde Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer ve İ.E.Ü. Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağ Çal da hazır bulundu. Protokol çerçevesinde İ.E.Ü. Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri, uygulama derslerini ve stajlarını Eşrefpaşa Hastanesi'nde yapacak. Eşrefpaşa Hastanesi doktorları da üniversitedeki derslerde eğitim verecek.

DERSLER HASTANEDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden gelen işbirliği teklifinin Eşrefpaşa Hastanesi'nin kalitesini bir kez daha tescillediğini ifade eden Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, "Bizi seçtikleri için İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Tarihi Eşrefpaşa Hastanesi ile kentin genç üniversitesi arasındaki bu işbirliğini fazlasıyla önemsiyoruz. Bu birliktelik her iki kuruma da güç katacak" dedi.

İşbirliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Tunçtan Baltacıoğlu ise, "İzmir'in genç üniversitelerindeniz. 11 yıllık dönemin sonunda sağlık alanına da girmeye karar verdik. Yüksek Öğretim Kurumu'ndan hem tıp fakültesi, hem sağlık bilimleri fakültesi, sağlık meslek yüksekokulu adına izinleri aldık. Öğrencilerimizin Eşrefpaşa Hastanesi'nde uygulama yapmalarını istedik. Derslerinin bir kısmını Eşrefpaşa Hastanesi'nde görecek ve stajlarını yapacaklar. Hastane doktorları da üniversitemize gelip eğitim verecek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eşrefpaşa Hastanesi ile Ekonomi Üniversitesi, İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement