Film Senaristi Bircan Kerem'den Kenan Işık'a Sitem - Son Dakika
Yerel

Film Senaristi Bircan Kerem'den Kenan Işık'a Sitem

Film Senaristi Bircan Kerem\'den Kenan Işık\'a Sitem

MALATYA (İHA) – 'Işığa Yürümek' filminin senaristi Bircan Kerem, Sanatçı Kenan Işık'ın bir Malatyalı olmasına rağmen tamamı Malatya'da çekilen ve Malatya'yı tanıtmayı amaçlayan bir filme destek vermediğini söyledi.
4.Malatya Uluslararası Film...

09.12.2013 14:05

MALATYA (İHA) – 'Işığa Yürümek' filminin senaristi Bircan Kerem, Sanatçı Kenan Işık'ın bir Malatyalı olmasına rağmen tamamı Malatya'da çekilen ve Malatya'yı tanıtmayı amaçlayan bir filme destek vermediğini söyledi.

4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ardından 'Işığa Yürümek' filminin festivaldeki değerlendirmesini yapmak amacıyla Radyo Huzur'da Mehmet Zeyrek'in sorularını cevaplayan senarist Bircan Kerem, önemli açıklamalarda bulundu.

Kerem, filmlerinin neden birinci seçilemediği sorusuna, "Şuan bir Malatyalı vatandaşa 'festivalde hangi film birinci seçildi' diye sorsanız bilmez ama 'Işığa Yürümek' filmini herkes bilir. Dolayısıyla biz birinciliği önceden kapmışız" şeklinde cevap verdi.

Kerem, aynı zamanda filmleri ile ilgili "festivale 18 puan ile girdik, fakat 16 puanlık film ilk 10'a girdi bizim filmimiz girmedi" diyerek festival ile ilgili şüphelerini de dile getirdi. Bu şüpheler üzerine kendisine yöneltilen soruları "festivale gölge düşürmemek adına" cevapsız bırakan Kerem, Malatyalı Sanatçı Kenan Işık için ise çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Kerem, festivalin jüri üyesi Kenan Işık'a bir Malatyalı olması nedeniyle filmlerine ilgisizlik gösterdiğini ileri sürerek, şu şekilde konuştu:

"İstanbul'da basın açıklaması yapıldığı zaman Kenan Işık ile konuştuk. 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Kenan Işık da jüri üyesiymiş. Dedik "Bizim filmimizi izlediniz mi?" "İzleyemedim" dedi. Diğer jüri üyesi Settar Bey ile konuştuk. O da izlemediğini söyledi. Festival organizasyon sözcüsü Nesimi Bencoya Bey ile konuştuk. "İzledim hocam, benim içime sindi bu film. Çok güzel bir şey yapmışsınız, emeğinize sağlık. Gönül isterdi ki ilk 10 da olsun. Malatyalılara çok güzel yaklaşmışsınız" dedi. Kenan Bey de "Madem öyleyse ben festivalde Malatya'ya geldiğimde mutlaka bu filmi izleyeceğim ve sizlerin yanında olacağım" dedi. Hatta yapımcımız Ramazan Çiftlikçi yeni bir projemiz var Malatya'da siz de yer alır mısınız dedi. "Tabi, seve seve. Bana küçük bir rol verirseniz, bende ikinci projede yer almak istiyorum" dedi. Malatya'ya gelindiğinde bekliyorduk gelsinler, filmimizi izlesinler. 19 Kasım'da filmimiz vizyona girdi, bizde kendilerini görünce tamam dedik filmimizi izlemeye geldi. Geldiler bize dediler ki biz bir başka filme gideceğiz. Aynı saatte de bizim filmimiz var. Biz de tamam dedik. Sonra dedik bizim bugün galamız var, plaket verilecek siz filmden sonra gelir misiniz? Bir plaket oyuncularımıza verir misiniz? "Bakarız" dedi. Galamız başladı, kokteyl salonuna geçtik, derken Kenan Bey geldi. Dedim ki isminizi yazdıralım, bir oyuncumuza plaket vermek için. "Yorgunum, fazla kalamayacağım" dedi. Dedim o zaman sorun değil. Ben "yorgunum" demesini çok yadırgadım. Ortada Malatya'da çekilmiş bir film var, söz verdin gelip izleyeceğim dedin, izlemedin. Peki çok mu önemliydi onun plaket vermesi. Hayır. Kokteyl salonunda Yeşilçam ünlülerinden Yılmaz Atadeniz, Altan Günbay, Yavuz Karakaş, Tuğrul Mete Er, Levent Çakır, Serhat Gedik, Necip Sarıcı ve plaket sunumu yapan Kurtlar Vadisi'nin Doğu Bey'i Altan Akışık gibi ünlüler oradayken sevgili Kenan Bey de oyuncularımızdan birine bir plaket takdim etse ne olurdu? Kendisi Malatyalıların gözünde daha da yücelirdi. Burada amaç karşılıklı birbirimizi Malatya adına bir jest, bir onurlandırma idi. Çünkü söz konusu burada Malatya. Gerisi benim için teferruattır. Şimdi ben burada şuna değinmek istiyorum. Ben Konya Ereğliliyim. Ama fahri bir Malatyalıyım. Malatya'yı çok sevdim ve özümsedim. Malatyalı olmak şöhret olup ta bir yere varmak değildir. Malatyalı olmak imkanları dahilinde Malatya'ya hizmet etmektir. Bugün Kenak Işık'ın elinde bir çok imkan var. Bırak bizim "Işığa Yürümek" filmini. Sen marka bir isimsin. Malatya'yı tanıtmak istiyorsan bunun öncülüğünü senin yapman lazım."

Kenan Işık'ın marka bir isim olduğunu sıklıkla vurgulayan senarist Kerem, Işık'ın elindeki imkan ve şöhret dahilinde Malatya'ya bir çok katkısının olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kenan Bey'in elinde birçok imkan var. Malatya'nın tanıtımına ciddi bir katkı sağlayabilir. Ben tüm samimiyetimle söylüyorum. Gelsinler kayısıyı, Malatyaspor'u en iyi tanıtan bir senaryo var elimde, 2 sezon dizisini yapalım veya filmini çekelim. Hiçbir ücret talep etmiyorum yazdığım senaryoya karşılık. Bu projeye Kenan Işık dahil, Malatyalı sanatçılardan destek bekliyorum." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Film Senaristi Bircan Kerem'den Kenan Işık'a Sitem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement