Gaziantepli 10 Öğrenci 'Vargel Eğitime Destek Projesi' ile Okuyacak - Son Dakika
Yerel

Gaziantepli 10 Öğrenci 'Vargel Eğitime Destek Projesi' ile Okuyacak

Gaziantepli 10 Öğrenci \'Vargel Eğitime Destek Projesi\' ile Okuyacak

Gaziantepli 10 öğrenci, VAKIFAY Derneği'nin 'Vargel Eğitime Destek Projesi' ile ilkokuldan, üniversite eğitimini tamamlayana kadar burs alarak eğitim hayatlarına devam edecek.

24.04.2013 17:41

Gaziantepli 10 öğrenci, VAKIFAY Derneği'nin 'Vargel Eğitime Destek Projesi' ile ilkokuldan, üniversite eğitimini tamamlayana kadar burs alarak eğitim hayatlarına devam edecek.

VAKIFAY Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ın çabaları ile Gaziantepli 9 kız, 1 erkek öğrenci, eğitim hayatları boyunca burs desteği alacak.

Burs alacak öğrenciler ve VAKIFAY Derneği'nin üyeleri, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ı makamında ziyaret ederek kendisine teşekkür etti.

Eğitime verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Kaymakam Turan, ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Ziyaretine gelen çocuklarla bire bir ilgilenen Turan, öğrencilerden derslerini çalışmaları ve ileride aldıkları burslar, destekler ile çok güzel meslekler edinmeleri konusunda söz aldı.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Uğur Turan, "En güzel hizmet, yavrularımızın elinden tutarak, onların saçlarını okşanması, yanaklarının öpülmesi, onların nurlu geleceğini, Türkiye'nin muhteşem geleceğini ve insanlığın barış, huzur, bereket dolu geleceğini şekillendirme konusunda verilen katkılar ve yapılan hizmetler benim, bizim ve hepimizin çok önemsediği hizmetlerden bir tanesidir" dedi.

Öğrencilerden derslerine çok çalışacaklarına dair söz alan Turan, "İnsan verdiği sözün gereğini yerine getirmelidir. Gerekirse çile çekmeli ama çektirmemelidir. Bugün de vakıf duası alan, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Fatih Sultan Mehmet'in izinden giden, genç, üretken arkadaşlarımız ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

VAKIFAY Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali ile görüştüğünü ve Şahinbey'in 8 yüz bin nüfusunun olduğunu, eğitim öğretim konusunda Gaziantep'in tablosunu kendisine aktardığını belirten Turan, "Tekin ağabey, 'Derhal memnuniyet ile başım gözüm üstüne Uğur Kardeşim. Seni seviyoruz. Senin çalıştığın ilçedeki kardeşlerimiz için elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız' dedi. Biz Karadenizli olarak Diyarbakır'ı, Edirne'sini, Kars'ını, Osmaniye'sini, Kahramanmaraş'ını ve Türkiye'nin her tarafını, dünyada insanlığı sevmeye ve hizmet etmeye hazırız. Bizim için hizmet önemli, yavrularımızın elinden tutmak önemli yaklaşımını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitime gösterdiği hassasiyetten dolayı Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'a teşekkür eden VAKIFAY Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Fatih Ayhani "Bize Gaziantep'e merhamet elini uzatma imkanı verdiniz. Bizim amacımız VAKIFAY Derneği olarak daha çok eğitim anlamında projeler geliştirmektir. Bunlardan en önemlisi de Vargel Eğitime Destek Projesi'dir. Bu proje ile ilköğretimden, üniversite öğrenimini tamamlayana kadar arkadaşlarımız, kardeşlerimiz çalıştıkça onların her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Elimizden geldiğince bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Çünkü biz biliyoruz ki ülkemizin geleceği çocuklarımızın, bu kardeşlerimizin hayallerindedir" şeklinde konuştu.

Ziyaret, birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantepli 10 Öğrenci 'Vargel Eğitime Destek Projesi' ile Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement