Gazze'ye Yapılan Saldırı - Son Dakika
Yerel

Gazze'ye Yapılan Saldırı

Gazze\'ye Yapılan Saldırı

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, “Mazlum Filistinlilere saldıran azmış olan İsrail’e sen gazabını gönder Ya Rabbi” diyerek, Türkiye’den başka hiçbir devletin bu konuda insanlığını hatırlamadığını bildirdi.

18.07.2014 10:54

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, "Mazlum Filistinlilere saldıran azmış olan İsrail'e sen gazabını gönder ya Rabbi" diyerek, Türkiye'den başka hiçbir devletin bu konuda insanlığını hatırlamadığını bildirdi.

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı yapmaya başlamasını yaptığı açıklamada değerlendiren DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, "İsrail'in yaptığı saldırılar ne insanlığa ne savaş ahlakına ne de insani bir davranışa sığdıramıyoruz. Kendisine tehdit olarak kabul ettiği bir halk var ki ne ordusu ne de devleti var. Dağdan gelip bağdakini kovar misali bir halkı yavaş yavaş soykırımla yok ederek onların vatanlarına el koymaya çalışmaktalar. Zaten 1948'den beri yaptıkları iş bu değil mi? Öyle bir orantısız güç kullanmaktalar ki savunmasız bebek ve yaşlılara karşı en ağır silahlarla saldırıyorlar karşılarında sanki ABD ordusu varmış gibi karadan, havadan ve denizden bombaladıkları Gazze halkına karşı kara hareketi yapıyorlar. İnanın bu İsrail azıcık karşılık bulabileceği güç olduğuna inansaydı bu saldırıları yapamazdı. Vahşi bir hayvanın avına rahat rahat saldırması gibi saldıramazdı. Filistin'de asker mi ver hepsi sivil zaten. Bu savaş bana acı geliyor, kahroluyorum ama biliyorum ki İsrail'in zararına olacak.

Allah'ımdan onları kahretmesini diliyorum. Allah'ım bizim elimizden bir şey gelmiyor. Azmış olan bu millete sen gazabını gönder ya Rabbi. O çocukların intikamını al ya Rabbi. Bütün mazlumlar adına sana yalvarıyorum Müslümanlar üzerindeki bu ölü toprağını kaldır. Bize birlik ve beraberliği nasip et" ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarına karşı batılı ülkelerin sessiz kalmalarını da kınayan Fırat, daha sonra şunları belirtti:

"Ya İslam devletleri ne yapıyor? Türkiye'den başka hiçbir devlet insanlığını hatırlamış değil. İran Hizbullah'ı Suriye halkının üzerine gönderdi ama her fırsatta lanet okuduğu İsrail' karşı nedense hiç sesi çıkmıyor. Mısır zaten belli. Diğer devletlerin yöneticileri ise sadece iktidarlarını koruma derdindeler. Dün Irak, sonra Suriye, şimdi Filistin, ileride İran, Türkiye ve diğerleri. Biz birlik olmadığımız sürece bu kural böyle devam edecek. Ancak birbirimiz için üzüleceğiz. Ama üzülmenin zamanı değil birlik içinde olmalıyız ve Bir İslam Birliği kurmalıyız. Yoksa Müslümanların yaşadığı coğrafyada hiçbir zaman savaş eksik olmayacaktır.

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak İsrail'i lanetliyor onların yaptığı vahşeti, soykırımı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. ve şunun bilinmesini istiyoruz ki biz DES olarak Filistin halkının yanındayız o çocukların ve mazlumların acılarını yüreğimizde yaşıyoruz. Şu an onlar bombaların ışıkları ve sesleri arasında parçalanıyor ama korkmuyorlar. Bunu biliyoruz. Ama mazlum acısı yaşıyorlar. Bu acıyı aynı şekilde İsrail'in yaşamasını Rabbimizden'den diliyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazze'ye Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement