Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali, 2 gün boyunca mandalinaya dair etkinliklerle dolu bir şekilde gerçekleşti. Festivalde ikramlar, yarışmalar, konserler ve çocuk oyun parkurları gibi birçok etkinlik düzenlendi. Festivalin ikinci gününde sihirbaz gösterisi, flemenko dans gösterisi ve Gözde Buldaş konseri gibi etkinlikler gerçekleşti. Festivalin maskotları Mandi ve Mandila da katılımcılarla bir araya geldi. Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, festivalin tarımın önemine vurgu yaparak, Menderes'in tarımsal çalışmalarıyla verimli topraklarının bereketini arttırmaya çalıştıklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç ise üreticilerin yanlarında olduklarını ifade etti.

13.11.2023 12:59  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gümüldür- Özdere Mandalina Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Menderes Belediyesi tarafından 11-12 Kasım'da Gümüldür Eski Köy Meydanı'nda düzenlenen Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali coşkuyla gerçekleşti. 2 gün boyunca mandalinaya dair her şeyin yer aldığı festivale, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcileri ile mandalina üreticileri katılım sağladı.

Festival kapsamında ikramlar, yarışmalar, konserler, çocuk oyun parkurları ve çeşitli sürprizler katılımcılarla buluştu. Çocuk koşusu ile başlayan festival kortej yürüyüşü ile devam etti. Ersin şov, halk dansları, en iyi mandalina üreticileri yarışması, Kayıp Kaset konseri, yemek yarışması, sihirbaz gösterisi, Jef konseri ve Yüksel Arkan konseri ile ilk gün tamamlanırken; Menderes Belediyesi Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali'nin ikinci günü Ersin şov ile başladı. Ersin şov sonrası Ardy konseri gerçekleşirken konser sonrası müzikli balon şov ile çocuk yarışmacıların katılımıyla en iyi mandalina kostümü ve çılgın saç yarışması yapıldı. En iyi mandalina tatlısının da seçildiği festivalin ikinci gününde sihirbaz gösterisi, flemenko dans gösterisi, Gözde Buldaş konseri gerçekleşti. Festival Yeni Türkü konseri ile son buldu.

Menderes Belediyesi Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali'nin maskotları Mandi ve Mandila da festival alanında katılımcılarla bir araya geldi. Festivale katılanlar için çeşitli hediyeler hazırlayan Mandi ve Mandila sürprizleriyle festivale renk katarken, mandalinalardan oluşturulan özel alanlarda da vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekildi. Festival alanında taze sıkılan mandalina suyu da festivale katılanlara ikram edildi.

ÖZEL'DEN MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in mesajı da festivalin açılış konuşmaları öncesi okundu. Mesajda Parti Meclisi toplantısı nedeniyle festivale katılamadığını belirten Özel, "Mandalina üreticilerimizin hak ettiği değeri görüp, alın terlerinin karşılığını alabilecekleri bereketli bir sezon geçirmeleri temennisiyle festivalin coşkuyla geçmesini diler, selam sev saygılarımı sunarım" açıklamasında bulundu.

"MANDALİNA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Festivalin önemine değinen Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, şunları söyledi:

"Her yıl düzenlediğimiz festivalimiz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk festivali olmasıyla bu yıl bir başka anlam taşıdı. Cumhuriyetin kurulmasıyla başlatılan tarımsal hamleler ile Türkiye adeta atağa kalkmış, tarımda üreten bir ülke haline gelmişti. İşte o zaman atılan hamleler gibi bugün cumhuriyetin ikinci yüzyılında Menderes Belediyesi olarak tarıma yönelik çalışmalarımızla verimli topraklarımızın bereketini arttırma gayreti içerisindeyiz. Bu gayreti gösterirken üreticimizin sesi olmaya özen gösteriyoruz. Bu hizmetleri sağlarken hem ürünlerimizin hem de ilçemizin tanıtımına dair adımları da atıyoruz. Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimiz de bu çalışmalarımızın somut bir örneği. Ben de dahil olmak üzere bölgede ki çoğu kişinin çocukluğu mandalina tarlalarında geçti. Geçmişimizin izlerini taşıyan, geleceğimize de miras olan mandalina bizler için ayrı bir yere ve öneme sahip. Bunu en iyi bilen kişilerden birisi olarak dünyanın en kaliteli mandalinasının yetiştiği bu topraklara ne yapsak az. Ben ve ekip arkadaşlarım Menderes'imizi geleceğe taşıyacak işlere imza atarken bölgemizin kalkınması, üreticilerimizin ekmeğinin büyümesi, bereketli topraklarımızda yetişen ürünlerimizin geniş kitlelere yayılması adına canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç ise Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement