Gençler, Rektör Karaaslan'la Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gençler, Rektör Karaaslan'la Buluştu

Gençler, Rektör Karaaslan\'la Buluştu

DPÜ Rektörü Karaaslan, Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından geliştirilen "Yarının Liderleri" projesi kapsamında öğrencilerle buluştu.

14.12.2012 12:28  Güncelleme: 12:39

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından geliştirilen "Yarının Liderleri" projesi kapsamındaki ilk derste yarının liderleri seçilen öğrencilerle buluştu. Buluşmaya Prof.Dr.Osman Şan, Doç.Dr.Kemal Demirci, Doç.Dr.Hakan Aykul ve Yrd.Doç.Dr.Derya Ergun Özler de katıldı.

21. Yüzyıl dünyasının ve Türkiye'sinin yönetiminde liderlik özellikleri ile söz sahibi yarının lider gençlerinin, lider olarak yetiştirmek ve liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlayarak, gelecek Türkiye'sinin vizyonuna gerçekleştirecek birikimli lider bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen projenin DPÜ Merkez Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirilen ilk dersi, Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan tarafından verildi.

Niçin yarının liderleri projesinde yer almak istiyorsunuz? Sorusunu yönelten yarının liderleri gençler, "Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak, dünya genelinde söz sahibi olmak istiyoruz" şeklinde cevap verdiler.

Rektör Karaaslan, öğrencilere toplum için paylaşımcı olmalarını, kazandıklarından toplum için de harcamaları tavsiyesinde bulunarak,"Kendimiz için yaşadığımız hayat çok fakir ve yalın bir hayattır, çevreniz için yaşarsanız ilgilendiğiniz insanlar kadar büyürsünüz. Hedefiniz 74 milyon insan olursa 74 milyon insan kadar büyürsünüz." dedi.

Öğrencilerin iyi derecede İngilizce, yabancı dil öğrenmesi gerektiğini anlatan ve iş hayatında önemini vurgulayan Rektör Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'nden mezun olan her öğrencinin iyi derecede İngilizce öğrenmesini istediklerini ve bunun için yaptıkları çalışmalar ve İngilizce sınıfı hazırlık uygulaması konusunda bilgiler verdi.

Öğrencilere kitaplardan kopmamaları gerektiğini söyleyen ve problemlerin çözümünün de okumaktan geçtiğini anlatan Rektör Karaaslan, yarının liderleri gençlere, "okumaktan koparsanız hayattan da koparsanız" dedi.

Yarının lideri DPÜ'lü gençler, gelecek hayatlarıyla ilgili düşümce ve projelerini Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan ile paylaştılar.

(EFE)

14.12.2012 12: 03: 47

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler, Rektör Karaaslan'la Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement