Gölcük'ün Yeni Pazaryeri Hizmette - Son Dakika
Yerel

Gölcük'ün Yeni Pazaryeri Hizmette

Gölcük\'ün Yeni Pazaryeri Hizmette

Gölcük Yaylası'nda Gölcük Belediyesi geçtiğimiz yıl yaz sonu çalışmalarına başlanarak hazır hale getirilen yeni pazaryeri, hizmete sunuldu.

01.07.2013 10:54  Güncelleme: 11:00

Ödemiş'in Gölcük Yaylası'nda Gölcük Belediyesi geçtiğimiz yıl yaz sonu çalışmalarına başlanarak hazır hale getirilen yeni pazaryeri, bu yaz mevsimi yayla sezonu ile birlikte hizmete sunuldu.

Yaklaşık 2000 metrekare alana kurulan pazaryerinde tezgahlar da belediye tarafından hazırlandı. İki adet kapalı bölümün bulunduğu pazaryerinde 52 satıcı aynı anda satış yapabiliyor. Gölcük Merkez Camii ile belediye hizmet binası arasındaki alanda kurulan pazaryeri ile daha önce ana cadde üzerinde açılan tezgahlar da buraya taşındı. Ağırlıklı olarak sebze ve meyve satışının yapıldığı pazaryerinde yaylada yetişen ürünler satışa sunuluyor. Pazaryerinde ayrıca bir de büfe yer alıyor.

2000 metrekarelik alanın imar planında da pazaryeri olduğunu, bunu nedenle kamulaştırma yaparak geçen yıl yaz sonunda çalışmalara başladıklarını aktaran Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, "Önceki yıllarda beldemizin ana caddesinde kurulu olan pazaryerinde hem toz sorunu yaşanıyor, hem de yoğunluk nedeniyle trafikte sıkışıklıklar oluyordu. Buna çözüm amacıyla imar planında da pazaryeri olan beldemizin merkezinde bulunan bu 2000 metrekarelik alanı kamulaştırdık.

Yaz sonunda başladığımız çalışmaları kışa doğru tamamladık. Tamamı kilit taş ile kaplı, iki adet kapalı alana sahip modern, beldemize yakışır bir pazaryeri oluşturduk. Bölgemizde çok farklı ürünler yetişiyor. Bu pazaryerinde yaylamıza dışarıdan gelen konuklar üreticilerden kiraz gibi, patates gibi, karpuz gibi ürünleri alma fırsatı buluyor. Ayrıca belde halkımız da pazar ihtiyacını karşılamış oluyor. Daha iyi koşullardaki pazaryeri beldemiz adına bir kazanç oldu" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Vedat Nurefe de pazaryerinin hem satış yapanlar, hem de alışveriş yapanlar açısından iyi şartlara geldiğini, daha önce ise karmaşanın söz konusu olduğunu dile getirerek, ilerleyen yıllarda bu pazaryerinin daha da gelişmesi gerektiğini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölcük'ün Yeni Pazaryeri Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement