Gümüşhane'de Şehrin Yaşayan Hafızası Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu'ya Vefa Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Şehrin Yaşayan Hafızası Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu'ya Vefa Gecesi Düzenlendi

Gümüşhane\'de Şehrin Yaşayan Hafızası Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu\'ya Vefa Gecesi Düzenlendi

Gümüşhane’de 55 yıldır yazı yazan, 47 yıldır Kuşakkaya Gazetesini yöneten ve şehrin yaşayan canlı hafızası olarak nitelendirilen Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu için vefa gecesi düzenlendi.

02.05.2014 22:43

Gümüşhane'de 55 yıldır yazı yazan, 47 yıldır Kuşakkaya Gazetesini yöneten ve şehrin yaşayan canlı hafızası olarak nitelendirilen Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu için vefa gecesi düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Sanat Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tuğlu'nun hayatını anlatan kısa film gösterisiyle başlayan programda konuşan Dernek Başkanı Necati Yılmaz, Tuğlu'yu "günlerin ve gecelerin dışında yaşayan bir adam" olarak nitelendirerek, 55 yıldır yazdığını, 47 yıldır gazetecilik yaptığını, evinde 6 bin kitaplık kütüphanesiyle, zengin ve dinç hafızasıyla Gümüşhane'nin son 70 yılının tanığı olduğunu söyledi.

Dernek olarak her yıl hayatta olan bir kişiye vefa gecesi yapmayı planladıklarını dile getiren Yılmaz, "az ye, az uyu, az konuş" prensibiyle hayatını sürdüren 77 yaşındaki Tuğlu'nun bir ayaklı kütüphane olduğunu dile getirdi.

Dernek yönetim kurulu üyesi olan Şahin Kazancı ve ekibinin söylediği türkülerin ardından Talat Ülker'in sunumunda Turan Tuğlu ile söyleşi gerçekleştirildi. Tuğlu'nun hayatından kesitler aktaran Ülker, Tuğlu'ya çeşitli sorular aktardı.

Mektupla başlayan yazı hayatının aşamalarını anlatan Tuğlu ise hatıralarını anlatarak, çeşitli şiirler seslendirmeyi de ihmal etmedi.

Söyleşi sırasında sahneye gelerek Tuğlu ile ilgili düşüncelerini aktaran Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, "İnsanları seviyorsanız bunu ifade edin" tavsiyesinde bulunarak başladığı konuşmasında, derneğin başlattığı bu programın ilkinin Turan Tuğlu ile olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Tuğlu'nun kibar, nezaketi, vakarlığıyla dikkat çeken bir şahsiyet olduğunun altını çizen Vali Mayda, "Turan Tuğlu, şehrin akil insanlarından birisidir. Benim de sıklıkla görüşlerine danıştığım birisidir. Yedi veren gibidir Turan Tuğlu. Gümüşhane'nin altın gibi insanlarından birisidir. Bu özelliğinin yeni nesillere de sirayet etmesi en büyük dileğimdir." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise şehir adına böyle bir programın yapılmasından ve katılmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Şehirlerin medeniyeti yüksek binaları değil, kültür ve sanatla olan irtibatıdır. Genç kalınmış bir program. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve daha sık yapılmasını temenni ediyorum." dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de Tuğlu'nun her zaman Gümüşhane'ye rehber olduğunu ve hizmet ettiğini söyledi. Bu gecelerin devamı için katkı sağlamaya hazır olduklarını dile getiren Çimen, Turan Tuğlu'nun şehirde "Turan Amca" ismiyle marka olduğunu da sözlerine ekledi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akaçy, Tuğlu'nun Gümüşhane'nin yaşayan hafızası ve hoşgörü abidesi bir insan olduğunu belirterek, derneğin Gümüşhane'de ilk kez gerçekleştirilen "vefa" programına vurgu yaptı ve insanların hayattayken değerlerinin bilinmesi ve bu tür programların yapılmasının önemine değindi.

Verdikçe artan tek şeyin sevgi olduğunu anlatan Akçay, "Hayatımda bu kadar sabırlı ve hoşgörülü bir insan görmedim. Bize rol model olan birçok insanımızdan birisidir Turan Tuğlu. ve hayatında mazeret bulunmayan tek insandır. Bir gönül ve görev adamıdır." dedi.

Dernek tarafından hazırlanan "Kaleme Adanmış Bir Hayat, Turan Tuğlu" adlı kitabın girişte herkese ücretsiz olarak dağıtıldığı programın sonunda hazırlanan plaket eşi Derya Tuğlu, Vali Mayda, Belediye Başkanı Çimen ve TSO Başkanı Akçay tarafından Tuğlu'ya takdim edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Şehrin Yaşayan Hafızası Gazeteci-Yazar Turan Tuğlu'ya Vefa Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement