Güvel: "Kasım Gülek Köprüsü Faciaya Davetiye Çıkarıyor" - Son Dakika
Yerel

Güvel: "Kasım Gülek Köprüsü Faciaya Davetiye Çıkarıyor"

Güvel: "Kasım Gülek Köprüsü Faciaya Davetiye Çıkarıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23.Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'nın merkezindeki Kasım Gülek Köprüsü'nün büyük bir faciaya yol açabileceğini belirtti.

11.04.2012 14:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'nın merkezindeki Kasım Gülek Köprüsü'nün büyük bir faciaya yol açabileceğini belirtti.

İnşaat Mühendisi Cevdet Baskın'la birlikte TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Güvel, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi girişinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün yaklaşık 100 metrelik bölümünün çökmesiyle yaşanan can ve mal kayıplarının Adana'daki Kasım Gülek Köprüsü'nde de yaşanmaması için yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Kasım Gülek Köprüsü'nün beton dozajının zayıf olduğuna işaret eden Güvel, "Sözkonusu köprü faciaya davetiye çıkarıyor. Ağır tonajlı araçların köprüden geçişi esnasında tehlike daha çok fark ediliyor. Bilirkişilerin köprüyü incelemesi gerekiyor. Mutlaka tedbir alınmalı" dedi.

Ziyaretinden ötürü Güvel ve Baskın'a teşekkür eden İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ise Türkiye'nin en önemli kentleri arasında yer alan Adana'da henüz bir ulaşım master planının olmayışının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

İMO'nun kuruluşundan bu yana kamusal sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştığını belirten Bakır, "Geleceğe kapı açacak çağdaş bir kent oluşması için çabalıyoruz ancak bazı kapılar kapatılıyor. Sorunu yaşayanlar sorunlara sahip çıkmazsa çözüm yolu da bulamayız" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güvel: 'Kasım Gülek Köprüsü Faciaya Davetiye Çıkarıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement