Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması

"Trakya bölgesinin kalkınmasını sağlamak istiyoruz"

17.09.2013 17:45

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, Trakya bölgesinin kalkınmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamzadere Sulama Birliği Yönetim Kurulu'nun, Türkiye Ekonomik Politikalar Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Ankara'da bir takım görüşmelerde bulunduğu söyledi.

Birliğin 3 yıl içinde Türkiye'nin en geniş alana su verecek birlik olacağını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Trakya bölgesinin kalkınmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız bölgedeki ürün çeşitliliğini arttırabilmektir. Keşan, İpsala ve Enez bölgesinde yaklaşık 400 bin dekar alana su verecek olan birliğimizin, bölgemizin kalkınmasını sağlamak ve bölgede ürünleri çeşitlendirmek için proje çalışmaları yapılması konusunda anlaşmalar yapıldı. TEPAV yetkilileri önümüzdeki günlerde bölgemize gelerek yerinde incelemelerde bulunulacak. Birlik olarak düşüncemiz 3 yıl içinde tam olarak faaliyete geçecek barajımız sayesinde çiftçimize su gelmeden önce projeleri hazırlayıp üreticilerimizi bilinçlendirmek ve geliştirmektir. Bölgemizde sadece pirinç, ayçiçeği ve buğday ekimi var."

Şimşek, amaçlarının bu ürünlerle, yeni ürün desenlerini bölgeye getirerek, bölgede ekonomik istikrarı sağlayıp insanları zenginleştirmek olduğunu kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement