Havran'da Çiftçilere Traktör Desteği - Son Dakika
Yerel

Havran'da Çiftçilere Traktör Desteği

Havran\'da Çiftçilere Traktör Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TDKD) Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yapılan desteklemelerle alınan traktörlerin anahtarları, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ın katıldığı törenle Havran’da çiftçilere verildi.

15.12.2013 14:28

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TDKD) Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yapılan desteklemelerle alınan traktörlerin anahtarları, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın katıldığı törenle Havran'da çiftçilere verildi.

Törene, Vali Ahmet Turhan ile birlikte Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı diğer daire amir ve müdürleri, tarımsal işletme sahipleri, yüzde 50 destekli traktör almaya hak kazanan arıcılar katıldılar.

Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, devletin çiftçinin yanında olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise, 2012 Yılı itibariyle il genelinde 52 proje ile 26.5 milyon lira hibe desteği verildiğini, yeni dönemde de proje desteklemelerinin artarak devam edeceğini söyledi. Turhan, devlet her zaman çiftçimizin yanında olacaktır"diye konuştu.

Daha sonra Vali Turhan, örnek olarak belirlenen üreticilere teşekkür belgesi, Aromatik Bitki ekilişi yapan arıcılardan 9 kişiye de yüzde destekli son model New Holland marka traktörlerin anahtarları üreticilere teslim etti. Tören sonrası katılanlara ise ballı lokma ikramı yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'da Çiftçilere Traktör Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement