Havran'da Kurban Bayramı Programı - Son Dakika
Yerel

Havran'da Kurban Bayramı Programı

Havran\'da Kurban Bayramı Programı

Tüm yurtta idrak edilen mübarek Kurban Bayramı, Balıkesir'in Havran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

28.10.2012 12:29

Tüm yurtta idrak edilen mübarek Kurban Bayramı, Balıkesir'in Havran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Bayram Namazı nedeniyle Havran halkı camileri hınca hınç doldururken, namaz sonrası belediyenin gösterdiği kurban kesim yerlerinde kurbanlar kesildi. Havran protokol üyeleri, diğer bayramlarda bayramlaşma törenlerini Hocazade Konağı'nda gerçekleştirmekte idi. Bu Kurban Bayramı'nda ise gelenek bozuldu. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlıkları, bayramlaşmayı önce kendi kurumlarında, daha sonra ise iade-i ziyaret düzenleyerek yapması dikkat çekti. İlk bayramlaşma Havran Kaymakamlığı'nda yapıldı. Ardından tebriklerin devamı Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşti. Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, ziyarete gelen konuklarını belediye binasının giriş kapısında karşıladı.

Tebrik ziyaretine, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Jandarma Komutanı Alim Yıldırım, Havran Emniyet Müdürü Taner Doğangüzel, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri hazır bulundu. Protokol üyeleri, sırasıyla Havran Jandarma Komutanlığı'nda askerler, Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Şerife ve Ali Soylu Huzurevi sakinleri, Cezaevinde kalan mahkumlar, Havran Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret etmesi ile son buldu.

"BAYRAMLAR BİRLİKTELİK RUHUNU ÇOĞALTIR"

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, "Bayramların özü insanlar arasında maneviyatı arttırır. Paylaşım duygularını çoğaltır. Bu yüzden bayramlar birliğimiz ve dirliğimiz için çok önemlidir. Kurban Bayramının ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini cenabı Allahtan dilerim" dedi.

Havran'ın tek beldesi olan Büyükdere'de bayram buruk geçti. Vatandaşlar, Balıkesir'in Büyükşehir olması nedeniyle, belediyelerinin kapanacak olmasından dolayı üzüntülü olduklarını dile getirerek, "Biz halkız bize sorulmadan beldemizin statüsü değişiyor. Bu yüzden üzüntülüyüz" dedi. Belde halkı, Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı'yı makamında ziyaret ederek bayramını kutladı.

(SŞ)

28.10.2012 12: 00: 31

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'da Kurban Bayramı Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement