Hizan'da Proje Hazırlama Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Proje Hazırlama Eğitimi Sona Erdi

Hizan\'da Proje Hazırlama Eğitimi Sona Erdi

Hizan Kaymakamı İnci'nin girişimiyle ilçedeki kurum amirleri ve STK temsilcilerine verilen Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama eğitimi sona erdi.

03.11.2014 14:09  Güncelleme: 14:32

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimiyle ilçedeki kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verilen "Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama" eğitimi sona erdi.

Hizan Öğretmen Evi'nde düzenlenen 5 günlük kursun tamamlanmasıyla kursiyerlere, törenle sertifikaları verildi.

Törenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan İnci, 5 günlük eğitimin ardından kurum çalışanlarının ve stk temsilcilerinin, proje yazma ve hayata geçirme eğitimi aldığını söyledi.

Proje eğitiminde, ilçenin kalkınmasını ve ilçede sosyal ve kültürel etkinliklerin artmasını amaçladıklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"İlçede proje üretme noktasında gördüğümüz eksikliği gidermek için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) proje sunduk. İlçemizin bu ihtiyacını giderilmesine yönelik projemiz kabul gördü. Profesyonel bir firmadan eğitimciler, ilçemizdeki 30 kişiye uygulamalı olarak eğitim verildi. Bu eğitim alanlar kaymakamlığımıza bağlı Hizan Proje Koordinasyon Merkezi'nde (Pro-Hizan) bir fiil çalışarak, ilçemizin sorun ve ihtiyaçlarını katılımcı bir yaklaşımla belirleyecek ve projeler üretecek. Bu arkadaşlarımızın üreteceği projeler, ilçemizin eksikliklerini giderecek ve kalkınmasında etkili olacak."

Proje eğitimi alan Hizan Bal Üreticiler Birliği Başkanı Seyithan Ekinci ise ilçede daha önce uygulanması gereken bir eğitimi geç de olsa aldıklarını belirtti.

Proje eğitiminin verimli geçtiğini anlatan Ekinci, "Bu proje eğitime katılanların her birinin, proje hazırlama ve yazma seviyesine geldiğine inanıyorum. Proje kursunun açılmasında büyük emeği olan Kaymakam İnci'ye teşekkür ederim" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Proje Hazırlama Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement