
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı İmamlı Köyü'nde, "Gülümseyen Gelecek Anasınıfları Projesi" kapsamında anasınıfı açıldı.
Danone, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, Silifke'de Senir ve Sarıcalar köylerinin ardından üçüncü anasınıfı, İmamlı Köyü İlköğretim Okulu'nda açıldı. Açılışa; Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Erdemli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülser Alparslan, Silifke Şube Başkanı Vesalet Ravanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile İmamlı Köyü Muhtarı Emin Çalışkan, öğrenciler ve veliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, açılışta yaptığı konuşmada, geleceğe umutla bakılabilmesi için, gençlerin kaliteli eğitim almış olması gerektiğini belirtti. Bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Alkan, "600 bin öğretmen ve 15 milyon öğrenci ile dünyanın en genç ve geleceğe umutla bakan milletiyiz. Bu, bizi ileriye taşıyacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından anasınıfının açılışı gerçekleştirilirken, konuklara kıl çadırda yapılan sıkma, börek ve ayran ikram edildi.
(MŞ-MT-Y)
03.05.2007 13:01 TSİ
Son Dakika › Yerel › İmamlı Köyüne Anasınıfı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?