İTO'dan Vali Toprak'a Hoşgeldin Ziyareti - Son Dakika
Yerel

İTO'dan Vali Toprak'a Hoşgeldin Ziyareti

İTO\'dan Vali Toprak\'a Hoşgeldin Ziyareti

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri yeni İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, yeni görevinde de başarılar diledi.

07.06.2013 16:58

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri yeni İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, yeni görevinde de başarılar diledi.

Ziyarette Ekrem Demirtaş'ın yanısıra

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Sayman Üye Cüneyt Güleç, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Subaşı, Mustafa Tüzün, Mert Pala, Nevzat Artkıy, Ali Yılmaz ve meclis üyesi Ünal Tunaboylu da hazır bulundu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 128 yıllık İzmir Ticaret Odası'nın sadece İzmir'in değil Türkiye'nin de en güçlü meslek kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Üyelerimizin ticaretini, ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Teşvikler, eğitimler veriyoruz, fuarlara götürüyoruz, sıra dışı hizmetler veriyoruz. İzmir ve Türkiye ekonomisinin gelişimi için projeler üretiyoruz, raporlar hazırlıyoruz" dedi.

Ekonomik çalışmalarının yanısıra İzmir'in kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıktıklarını, başta Agora Kazıları sponsorluğu ile Kadifekale'nin düzenlenip temizlenmesi çalışmaları olmak üzere pek çok proje yürüttüklerini de ifade eden Demirtaş, Vali Toprak'a İzmir Ticaret Odası Kültür Sanat ve Tarih Yayınları dizisindeki kitapları verdi.

Vali Toprak'a 'İzmir'in Öncelikli Sorunları ve Projeleri' konulu bir dosya da sunan Demirtaş, "Sizi ziyaret eden yönetim kurulumuz bir ayını dahi doldurmadı. Yeni yönetim kurulu olarak en öncelikli konumuz EXPO 2020 adaylığımız" dedi. EXPO 2015'i talihsizlikler sonucu çok az farkla kaybettiklerini ifade eden Demirtaş, "Bu sefer daha güçlüyüz ama rakiplerimiz de güçlü. Diğer adayların hepsinin blok oyları var. Bizim de Afrika'daki 45 ülkenin oyunu alarak, blok oya dönüştürmemiz lazım" diye konuştu.

İTO Başkanı Demirtaş, bu konuyu pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de aktardıklarını ve İzmir'de Cumhurbaşkanı Gül'ün katılımıyla bir toplantı düzenleyecekleri konusunda Vali Toprak'a bilgi verdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da ziyaret nedeniyle teşekkür ederken, yeni seçilen İTO yönetimine de görevinde başarılar diledi.

İzmir'in çok güzel ve özel bir kent olduğunu belirten Vali Toprak da, "İzmir'de yapılanlar var yapılmayanlar var. Daha yapılması gereken çok şeyler var, İzmir çok daha iyi bir yerde olmalı. Kendi içinde çözülmesi gereken sorunları var kentin. Biz de bunlar için, İzmir'in

gelişimi için gereğini yapmalıyız. İzmir'e katkı sağlamak bizim hem vicdani hem de kanuni sorumluluğumuz" diye konuştu.

Vali Toprak da EXPO 2020'nin İzmir'in şu anda en öncelikli konusu olduğunu belirterek, Kasım ayındaki oylamaya kadar yapılması gereken çok şey olduğunu belirterek, Demirtaş'tan İTO'nun EXPO çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Ziyarette ayrıca Vali Toprak'a İzmir'deki ilk ve orta dereceli okullarda forma ya da serbest kıyafet giyilmesi konusunda bir anket yapılması yönündeki İTO'nun okul üniforması üreten üyelerinin talepleriyle ilgili dosya sunulurken, Vali Toprak konuyu inceleteceğini söyledi. Demirtaş, Toprak'ı İTO Meclisi'nde üyelerine hitap etmeye davet etti.

(HD)

07.06.2013 16: 48: 57

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İTO'dan Vali Toprak'a Hoşgeldin Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement