Kadın Muhtarlar Ödemiş'i Çok Sevdi - Son Dakika
Yerel

Kadın Muhtarlar Ödemiş'i Çok Sevdi

Kadın Muhtarlar Ödemiş\'i Çok Sevdi

Türkiye Bayan Muhtarlar Derneği üyeleri iki günlük gezi programı çerçevesinde Ödemiş ve çevresinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

02.12.2013 10:47

Türkiye Bayan Muhtarlar Derneği üyeleri iki günlük gezi programı çerçevesinde Ödemiş ve çevresinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın muhtarlar Ödemiş'i çok beğendiklerini dile getirdiler.

Cuma gecesi Ödemiş'e gelen ve akşam yemeğini Ahrandı Restoran'da yiyen kadın muhtarlar, Ödemiş Muhtarlar Derneği'nce hazırlanan program doğrultusunda Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni (ÖYKAM) ziyaret ederek Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile de bir araya geldiler. Burada dernek başkanı Serpil Erenoğlu Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e teşekkür ederek plaket verdi.

Daha sonra tarihi Birgi beldesini ziyaret eden kadın muhtarlar Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener'den tarihi beldedeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın muhtarlar, yöresel ev yemeklerinden oluşan öğle yemeğinin ardından beldenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Akşamüstü Birgi'den ayrılan kadın muhtarlar son durağı Bademli beldesi oldu. Bademli'de akşam yemeği yiyen kadın muhtarlar güzel bir 2 günlük Ödemiş gezisinden sonra Ödemiş'ten ayrıldılar.

Kadın muhtarların Ödemiş programına Türkiye Bayan Muhtarlar Derneği Serpil Erenoğlu'nun yanı sıra aslen Ödemişli olan İzmit Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral da katıldı.

Kadın muhtarları Ödemiş'te ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, "Kadın muhtarlarımız Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral'ın öncülüğünde Ödemiş'e bir gezi düzenlediler. Kadın muhtarlarımızın bölgemizi tanıması ve kendi memleketlerinde tanıtmaları açısında verimli olacağına inandığımız bir program oldu. Ankara'dan, Bursa'ya, Eskişehir'den İskenderun'a kadar birçok yerden kadın muhtarlarımız Ödemiş'i gezdiler. Bu konuda bizlere destek veren Ödemiş Belediyemize de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kadın muhtarların sayısının artmasının demokrasiye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin kadın muhtarların ÖYKAM ziyaretinde konuştu. Keskin, "Kadınlarımıza seçme seçilme hakkını dünyanın birçok ülkesinde yokken Türkiye Cumhuriyetinde bu hakkı veren Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha anıyor rahmet diliyorum. Ödemiş'te Cumhuriyet Mahallemizin muhtarı kadın muhtarımız Elvan Boz Çetinkaya var. Ülke yönetimin de yerel yönetimler de kadınlarımızı daha çok görmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tabloyu göreceğimize inanıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Muhtarlar Ödemiş'i Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement