Karakucak Güreşleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Karakucak Güreşleri Başladı

Karakucak Güreşleri Başladı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen 24.Karakucak Güreş Festivali Batıpark güreş sahasında başladı.

22.09.2013 14:38

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Karakucak Güreş Festivali Batıpark güreş sahasında başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde, er meydanına çıkan güreşçiler peşrev çekip, vatandaşları selamladı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş halkının güreşe büyük değer verdiğini söyledi.

Güreşlerin açık havada gerçekleştirilmesi için dua ettiğini dile getiren Poyraz, "Belediyemizin güreşe verdiği değeri anlatmaya gerek yok, hepiniz takip edip görüyorsunuz. Gerek dünya şampiyonasında gerekse Avrupa şampiyonasında birçok güreşçimiz mücadele ediyor. Geçmişte nasıl şampiyonlar çıktıysa bu şehirden, bundan sonrada çıkacaktır. Türkiye'de artık bir gerçek var. Bildiğimiz bir Edirne'de yapılan Kırkpınar Güreşleri, birde Kahramanmaraş'taki güreşler güreşin beşiğidir. Geçmişte nasıl ciddi güreşçiler çıktıysa gelecekte de aynı şekilde güreşçilerimiz dünya kürsüsünde yerini alacaktır" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise güreşleri takip etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Sağlam, "Kahramanmaraş er meydanında karşınızda duran minik güreşçiler ve resimlerini astığımız şampiyonlarımızı selamlıyoruz. Mağralı mahallesinde doğup büyümüş ve güreşte gururlarımız olan Mağralı Ökkeş gibi, Bekir Böke gibi, Harun Doğan gibi güreşçilerin yetişeceği bu er meydanında bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kahramanmaraş ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 500 güreşçinin katıldığı festival, gün boyu devam edecek. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karakucak Güreşleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement