Hizan Kaymakamı, Korumasına Kız İstedi - Son Dakika
Yerel

Hizan Kaymakamı, Korumasına Kız İstedi

Hizan Kaymakamı, Korumasına Kız İstedi

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, koruması polis memuru Emre Taşdemir'e ilçeden kız istedi.

26.05.2014 13:13  Güncelleme: 13:19

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, koruması polis memuru Emre Taşdemir'e ilçeden kız istedi.

Kaymakam İnci, beraberinde bazı kurum amirleriyle Bahçelievler Mahallesi'ndeki gelin adayı Gülser Balcin'i ziyaret etti.

İnce, baba Ahmet Balcin'den kızını "Allah'ın emri, peygamberin kavliyle" Ankaralı koruması Taşdemir'e istedi.

Baba Balcin ise "gençler birbirlerini beğenip sevdikten sonra bize düşen görev bu hayırlı işe vesile olmaktır" diyerek kızını verdi.

Kız isteme merasiminin ardından konuşan İnci, belli bir yaşa gelmiş işi gücü olan bütün erkek veya kadın Müslümanlara, evliliğin farz kılındığını söyledi.

Evliliğin çağımızda insanı dışarıdaki kötülüklerden koruyan manevi bir kalkan olduğunu ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"O nedenle  kendi ayakları üzerinde durabilen  gençlerimizin tamamına evliliği tavsiye ediyoruz. Evlilik peygamber efendimizin tavsiye ettiği, dinimizin en önemli sünnetlerinden biridir. Polis memuru sevdiğimiz, güvendiğimiz, itimat ettiğimiz bir kardeşimizdir. Kendisine her yönüyle kefiliz. Anne babasına da teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi bir evlat yetiştirmişler. Biz de Emre'ye kız istedik. Hayırlı olsun diyoruz. Allah mahcup etmesin."

Damat adayı Emre'nin ailesinin Ankaralı olduğunu belirten İnci, ailelerin kültürleri ve yaşam tarzları farklı olmasına rağmen gençlerin birbirlerini görüp beğendiklerini belirterek, evlilik yolunda atılan bu adımın doğu batı kaynaşmasının en güzel örneklerinden olduğunu kaydetti.

İnci, şöyle devam etti:

"Bugün böyle güzel bir hadiseyi paylaşmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. İki aileye ve çok değerli kardeşlerimize de mutluluklar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Evlilik çok önemli bir müessesedir. Ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmeye katkı sağlayacak bir ailenin temelini atmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Gençlere sağlık ve huzur dolu bir gelecek diliyorum."

Kaymakam İnci, çiftin söz yüzüklerini takarak, mutluluklar diledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan Kaymakamı, Korumasına Kız İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement