Keçiören Başkanı Ak, Gençlerle Birlikte Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Keçiören Başkanı Ak, Gençlerle Birlikte Fidan Dikti

Keçiören Başkanı Ak, Gençlerle Birlikte Fidan Dikti

Keçiören Belediyesi, Bağlum Kösrelik Göleti Projesi kapsamındaki ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi.

25.05.2013 11:11

Keçiören Belediyesi, Bağlum Kösrelik Göleti Projesi kapsamındaki ağaçlandırma çalışmalarına hız verdi. Ağaç dikme töreninde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Kösrelik Göleti bölgesine 2 bin 200 sedir, 550 kara çam, 70 sarı çam olmak üzere 2 bin 820 ağacın dikim çalışmalarına başlandı. Ağaç dikme törenine Kalaba Anadolu Lisesi, İncirli Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Mehmet Altanlar İlköğretim Okulu ve Kalaba Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte fidan diken öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Tören sırasında çalınan hareketli müzikler eşliğinde hem fidan diktiler hem de halay çektiler.

KEÇİÖREN'E NEFES ALDIRACAĞIZ

Projenin Keçiören'e nefes aldıracağına dikkat çeken Başkan Ak, "Siz ileride inşallah, şimdi dikmiş olduğunuz ağaçların büyüdüğünü görecek ve sevdiklerinizle birlikte kendi ağacınızın altında güneşleneceksiniz. Doğayı, çevreyi, tabiatı korumak çok önemli hale geldi. Yeşilin değerini bilmemiz gerekiyor. Temiz bir hava için oksijen, oksijen için de ağaçlar çok gerekli" şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Ak, çalışmalara katılan öğrencilere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu "Bir Fidan Bir İnsan" sertifikasını verdi.

716 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Kösrelik Göleti Projesi'nde, 33 bin metrekarelik yeşil alana 20 bin ağacın dikilmesi hedefleniyor. Keçiören Belediyesi daha önce yaptığı çalışmalarda bölgeye, bin 250 sarı çam, 800

kara çam, 70 piramit mazı, bin

sedir olmak üzere toplam 3 bin 120 ağaç dikmişti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Başkanı Ak, Gençlerle Birlikte Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement