Kiraz Pazarı Yükselmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Kiraz Pazarı Yükselmeye Başladı

Kiraz Pazarı Yükselmeye Başladı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz ay içerisinde temeli atılan Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı çalışmalarında incelemelerde bulundu.

29.12.2016 09:55

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz ay içerisinde temeli atılan Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı çalışmalarında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmalarının gözle görülür bir şekilde hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Çelik, "Ege Bölgesinin en güzeli olacak Sancaklıbozköy Kiraz Pazarımızda çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, geçtiğimiz ay görkemli bir törenle temeli atılan Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme esnasında Başkan Çelik'e Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas da eşlik etti.

Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kısa bir süre önce temelini attığımız Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı inşaatında incelemelerde bulunuyoruz. Bu pazarımız bilindiği gibi Sancaklıbozköy, Karaoğlanlı, Sancaklıiğdecik, Sancaklıuzunçınar, Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi ve Yukarıçobanisa gibi civar bütün mahallelere hitap edecek olan bir pazar olacak. Bilindiği gibi bu bölgemizde Kuzey yarım kürenin ilk kirazı üretiliyor. Bu bölgemizin ekonomisi açısından kiraz çok büyük bir önem arz ediyor. Seçim döneminde sözünü vermiş olduğumuz modern, kapalı ve güzel bir pazaryeri projesini hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımız gözle görülür bir şekilde büyük bir hızla devam ediyor. Rabbim izin verirse 2017 yılının nisan ayında kiraz sezonunun hemen öncesinde kiraz pazarımızın açılışını yapmış olacağız. Üreticilerimiz büyük zahmetlerle ürettikleri ürünlerini, belki de Türkiye'nin en güzeli sayılacak olan bu modern pazaryerinde satabilecekler. Bu pazaryerinde kiraz satışının yanı sıra, yaş üzüm, erik, şeftali ve bunun gibi bölgede üretimi yapılan meyvelerde satılabilecek. Kiraz Pazarının hemen yakınından İzmir - İstanbul otoyolu geçiyor. Bu büyük projede tamamlandığında özellikle İstanbul'dan gelen tüccarlarımız buradan aldıkları ürünlerini 3 - 4 saat gibi kısa bir süre içerisinde İstanbul'a ulaştırabilecekler. Bu otoyol projesi de bu bölgenin değerini biraz daha arttırmış olacak. Bu vesile ile bu otoyol projesi için Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz Pazarı Yükselmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement