Kızılay Diyarbakır Şubesinde Ramazan Alarmı - Son Dakika
Yerel

Kızılay Diyarbakır Şubesinde Ramazan Alarmı

Kızılay Diyarbakır Şubesinde Ramazan Alarmı

Ramazan Ayı dolayısıyla, Kızılay Diyarbakır Şubesi, geleneksel hale getirdiği geniş kapsamlı çalışmalarına start verdi.

30.06.2014 18:52

Kızılay Diyarbakır Şubesi'nin mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, her yıl giderek artan bir heyecan ve şevk ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

BİN AİLE ORTALAMA 6 BİN KİŞİ

Hamzoğulları, her sene olduğu gibi, bu sene de 6 bin kişiyi kapsayan bir program dâhilinde, bin aileye Ramazan Ayı boyunca, her gün iki çeşit yemek, aile nüfusuna yetecek kadar ekmek ve haftada dört gün boyunca tatlı dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bu yıl da, geçen yıl olduğu gibi, Kızılay Diyarbakır Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle beraber, ilimiz valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ettiklerini belirten Hamzaoğulları, "Sayın Valimiz her yıl olduğu gibi, bu yıl da ilimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV), yardım yapılacağını beyan etti. 1 Ay boyunca, muhtelif gıda maddeleri ihtiyacımıza binaen şubemize teslim edilecek ve bedeli ilimiz valiliği tarafından karşılanacaktır" dedi.

HAYIRLI BİR TELAŞ İÇİNDEYİZ

Kızılay Şube Başkanı Hamzaoğulları, her yıl olduğu gibi, bu yıl da fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını rahatlıkla temin edebilmek için yönetim kurulu üyeleri ile beraber gerekli plan ve programları yaptıklarını belirtti. Çalışmaların sağlıklı bir zeminde devam edebilmesi için gerekli önlemleri de aldıklarını kaydeden Şube Başkanı Hamzaoğulları şunları söyledi:

"Ancak çalışmaların aksamaya mahal vermeden devam edebilmesi için, vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olması gerekiyor. Bu hususta kurumumuza özel olarak yardımlarda bulunan bağışçılarımıza, her yıl olduğu gibi, bu yıl da gerekli duyular yapıldı ve mektuplar gönderildi. Yani Ramazan Ayı henüz gelmeden biz gerekli tüm altyapı çalışmalarını tamamlayıp, ilk gün itibariyle çalışmalarımıza başladık.

GIDA YARDIMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Bazı kurumlar ve hayırsever şahıslar, 1 günlük yemek bedelini karşılamak suretiyle, dağıtılan yemeklerin kendi nam ve hesapları adına dağıtılmasını talep ettikleri takdirde, bu hususta da onlara yardımcı oluyoruz. Ankara ve İstanbul'da ikamet eden bazı hayırsever hemşerilerimizin bizlere yardım ettiği, kamuoyunun malumudur. Bu kimselere müteşekkir olduğumuzu, bir kez daha belirtmek isterim. Ayrıca, gerek şubemiz envanterinde kayıtlı olan ve gerekse şubemize müracaat eden ihtiyaç sahibi fakir vatandaşlarımıza muhtelif gıda yardımları da, aralıksız olarak devam etmektedir.
Ankara'da bazı vatandaşlarımız Kızılay Genel Merkezine müracaata bulunarak, Adak kurbanlarını şubemizce kesilmesini talep etmekteler. Bu hususta, yine her yıl olduğu gibi gerekli hijyenik koşullar altında, Dini vecibeler doğrultusunda, yılda birkaç defa Adaklar kesilip şubemiz tarafından 3'er kilogramlık poşetler halinde vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır.

DAHA BÜYÜK BİR BİNAYA İHTİYAÇ VAR

1953 yılından bu yana mülkiyeti kurumumuza ait olan tarihi değere sahip binamızda, hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Ancak ilimiz her geçen gün büyümekte ve nüfusu da artış göstermekte. Buna paralel olarak kurumumuza müracaat eden ve yardım almak isteyen vatandaşlarımızın sayısı da her geçen gün artmakta. Daha geniş ve modern bir binaya ihtiyaç duyuyoruz. Böylelikle giderek artan potansiyele daha seri ve sağlıklı bir şekilde cevap verebiliriz. Bu konuda ilgili makamlar nezdinde müracaatta bulunduk.

YENİ BİR BİNA VE TALEBE YURDU

Yeni bir bina için Bir kaç yer tespiti mümkün oldu. Bunlardan herhangi biri Kızılay'a tahsis edilmesi halinde, tüm mimari çalışmaları yaparak, gerekli müştemilatlarıyla, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanımda bir binayı Kızılay'a kazandırma çabası içindeyiz. Ayrıca, geniş bir arsa bulunması halinde, talebe yurdu inşaatını da düşünmekteyiz ve bu da, yeni projelerimiz arasında yer almaktadır. Sayın Valimiz, bu konuda bizlere gerekli yardım ve yakınlığı her zaman için göstermektedir. Bir diğer önemli husus ise, hayırsever, hamiyetperver vatandaşlarımızın Kızılay'a sahip çıkması ve yapılan çalışmalara destek olmasıdır. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı, kurumumuza bekliyoruz. Buyursunlar, çalışmaların nasıl bir zeminde yürütüldüğüne bizzat kendileri şahit olsunlar. Nitekim Kızılay'a duydukları güven dolayısıyla, bazı vatandaşlarımız Ramazan Ayı boyunca, kendi tasarruflarıyla fakir ve yardımca muhtaç vatandaşlara zekât ve gıda yardımlarını, bizler aracılığıyla yapmaktalar"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kızılay Diyarbakır Şubesinde Ramazan Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement