Kozdere Köyü'nün Otopark Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Kozdere Köyü'nün Otopark Sorunu Çözüldü

Kozdere Köyü\'nün Otopark Sorunu Çözüldü

1999 yılından bu yana Nazilli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kozdere köyü muhtarlığını yapan Saadettin Aslan, köylerine yapılan çok yönlü otoparkın hizmete açılamasından dolayı protokol üyelerine eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın...

22.11.2013 12:51

1999 yılından bu yana Nazilli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kozdere köyü muhtarlığını yapan Saadettin Aslan, köylerine yapılan çok yönlü otoparkın hizmete açılamasından dolayı protokol üyelerine eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın spesiyal yemeği olan 'Guzide Frans' menüsünü hazırladı.

Yaklaşık 180 Bin TL'ye mal olan çok amaçlı otoparkın tamamlanması onuruna 24 yıl aşçı olarak çalıştığı İsviçre'deki ve dönemin Cumhurbaşkanı François Mitterrand, her ziyaretinde yediği özel menüyü Kaymakam Mehmet Okur, Başkan Alıcık ve daire müdürleri için hazırladı.

Nazilli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce 2 ay önce 50 bin TL katkı sağlanarak başlanan 870 metrekarelik çok yönlü ve çift katlı otoparkın tamamlandığını ifade eden 14 yıllık muhtar Saadettin Aslan; "Düğün salonu ve otopark amacıyla yapılan iki katlı binamızın yapımına başlayalı iki ay oldu. İki ay zarfında da yoğun çalışmalar sonucunda bitirdik. Köylere hizmet götürme birliği, Nazilli Belediyesi ve köy bütçemizin sayesinde bu binayı bitirdik, biraz borcumuz var ama onu inşallah kısa sürede öderiz. Çok amaçlı otoparkımızın yapımı için yardım eden herkese teşekkür ediyorum. 470 metrekare ikinci katı, 400 metrekaresi zemin katı olan otopark ve düğün salonumuza en az 40 araç park edebiliyor. 180 bin TL ye mal olan bu binamızı kullanmaya da başladık. İlk olarak geçtiğimiz Pazar günü bir cemiyetimizi burada yaptık ve köyümüzün ihtiyacını gördüğüne şahit olduk. Bu bizler için mutluluk verici bir çalışma oldu" dedi.

BELEDİYE'DEN 110 BİN TL'LİK DESTEK

2009 seçimlerinden buyana köylere hizmet verdiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da; "4,5 yıldır köylerimize hizmet vermeye devam ettik ama 5 Ocak itibariyle Büyükşehir olmasıyla hizmetlerimiz daha da arttı. Nazilli Belediyesi olarak 61 köyde belediyemizin çivisi vardır ve bundan da gurur duyuyoruz. Köyümüze yapılan iki katlı otoparkın da demirini, çimentosunu ve çatı örtüsünü Nazilli Belediyesi olarak karşıladık. Bu da yaklaşık 100-110 bin TL'ye yakın bir destek verdiğimizi gösteriyor. Bunun gibi daha da güzel çalışmaları köylerimiz için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim inancımız gereği de insana hizmet hakka hizmettir düşüncesindeyiz. Belediye başkanlarının en büyük görevi de hem şehri emin olacak hem de hizmetlere talip olacaklar" ifadelerini kullandı.

AYDIN'DA İLK

Köylere hizmet götürme birliğinin katkılarıyla Kozdere köyünde güzel bir çalışma yapıldığını belirten Kaymakam Mehmet Okur ise; "Özellikle muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Gayet güzel bir çalışmanın ortaya çıkmasını sağlamış. Tabii ki buranın yapılış amacı köylerdeki sosyal etkinliklerde kullanması içindir. Genellikle düğün ve cemiyet işlerinde kullanılmak maksadıyla yapıldı. 870 metrekare alanda çift katlı olarak yapıldı. Diğer köylerimizde çift katlı yapı yok. Sanırım öğrendiğimiz kadarıyla muhtarımız Aydın'da olmayan bir ilki yaptı. Bu nedenle özverili çalışmasından dolayı teşekkür ederiz. Bu yıl köylere hizmet götürme birliği vasıtasıyla iyi hizmetler yaptık. Kozdere de yapılan iş de bunlardan bir tanesi. Kozdere muhtarımızın şahsında bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güzel ortamlarda yaşamaları için güzel çalışmalar çıkardılar" şeklinde konuştu.

PROTOKOLE FRANSIZ MUTFAĞINI TANITTI

24 yıl İsviçre'de modern bir restaurantta aşçılık yapan muhtar Saadettin Aslan, çok amaçlı otoparkın tamamlanması onuruna daire ve kurum amirlerine öğle yemeği organize etti. Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Başkan Haluk Alıcık, Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ile daire ve kurum müdürlerinin katıldığı yemekte Muhtar Aslan, Fransız mutfağını davetlilere tanıttı. Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın spesiyal yemeği olan 'Guzide Frans' menüsünü hazırlayan muhtar Aslan, menüde Türk kültürüne özgü düzenlemeler de yaptığını söyledi. Kozdere köyüne yapılan hizmetler için teşekkür yemeği düzenlediklerini ifade eden Muhtar Saadettin Aslan; "24 yıl kaldığım İsviçre'de çalışmış olduğum modern restoranımıza dönemim Cumhurbaşkanı 4-5 kez gelmişti. Aynı menüyü şu anda müdürlerime ve kaymakamıma yapmış bulunuyorum. Köyümüze yapılan hizmetlere teşekkür etmek için bu yemeği düzenledik. Menümüzün adı 'Guzide Frans' yani Fransız Mutfağı. Bu yemekteki menü bizim kültürümüze yakın gibi görünse de farklı tatlarda kremalı domates çorbası, mantar soslu oğlak butu, kızarmış özel soslu patates, brokoli, et sulu turp, peynirli kızarmış patlıcan, türlü salata, köy ekmeği ve cevizli kabak tatlısı bulunuyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozdere Köyü'nün Otopark Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement