Kulu'da Engelli Çalışanlara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Engelli Çalışanlara Ziyaret

Kulu\'da Engelli Çalışanlara Ziyaret

Konya’nın Kulu ilçesinde, Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında resmin kurumlarda çalışan engellileri ziyaret etti.

14.05.2014 17:01

Konya'nın Kulu ilçesinde, Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında resmin kurumlarda çalışan engellileri ziyaret etti.

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve Hükümet Konağı'nda görev yapan engelli çalışanları ziyaret etti.

Öncelikli amaçlarının insanlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Dr. Murat Tütüncü, "Engelliğin doğuştan olabileceği gibi insan hayatının her hangi bir döneminde meydana gelebilecek bir kaza sonucu da oluşabilmekte. Hiçbir engellinin bilerek veya isteyerek olmadığını, her sağlıklı bir insanın bir engelli adayı olduğunu aklımızdan çıkartmamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için sağlık, eğitim, iş, ulaşım başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara sahip çıkmalı, her şeyden önemlisi onları sevgiyle kucaklamalı, onların ve yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmalıyız" dedi.

Ziyaret edilen engelli vatandaşlar da yaşamlarını kolaylaştırmak için kamu kurum ve kuruluşlardan beklentilerini dile getirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu'da Engelli Çalışanlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement