Kurt: "Tank Alamıyorduk, Tank Yapıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Kurt: "Tank Alamıyorduk, Tank Yapıyoruz"

Kurt: "Tank Alamıyorduk, Tank Yapıyoruz"

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, “Paramızla tank alamıyorduk bugün kendi tankımızı kendimiz yapıyoruz” dedi.

19.05.2015 15:15

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, "Paramızla tank alamıyorduk bugün kendi tankımızı kendimiz yapıyoruz" dedi.

Hasan Basri Kurt, seçim çalışmalarına Atakum'da, eski meclis üyelerinden İbrahim Demircioğlu'nun düzenlediği kahvaltı programı ile başladı. Kahvaltıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum eski belediye başkanlarından Adem Bektaş ile çok sayıda davetli katıldı. Hasan Basri Kurt'un Kartal İmam Hatip Lisesi'nde beraber okuduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde beraber çalıştığı arkadaşları da sürpriz yaparak seçim çalışmalarına destek amacıyla Samsun'a geldi. Kurt, kahvaltı sonrası teşkilatla beraber pazar yerlerini ziyaret ederek pazarcıların sorunlarını dinledi zaman zaman da alışveriş yaptı. Bu arada yaşlı bir teyze Hasan Basri Kurt'un yanına gelerek, önce Hasan Basri Kurt'un yanağını okşadı daha sonra da, "Oğlum senin yüzün gülüyor. Oyum sana" diye konuştu.

"TANK ALAMIYORDUK, TANK YAPIYORUZ"

13 yılda savunma sanayisinde büyük adımlar atıldığını söyleyen Kurt, "AK Parti öncesinde askeri alanda kullandığımız neredeyse her teçhizatı dışarıdan almak zorunda idik. Hatta bazen paramızla bile bize satmazlardı. Bugün dünyada İnsansız Hava Aracı(İHA) yapan birkaç ülkeden biriyiz. 13 yıl önce ise İsrail'den para ile satın alıyorduk ama yazılımını yine İsrail yapıyordu. Bugün İHA'ları biz yapıyoruz. Paramızla tank alamıyorduk, bugün kendi tankımızı kendimiz yapıyoruz. Yıllardır silahlı kuvvetlerimizin en büyük ihtiyacı olan piyade tüfeklerini Amerika'dan ya da Almanya'dan alıyorduk, bugün askerimizin piyade tüfeğini kendimiz üretiyoruz. ATAK helikopterlerimizi biz üretiyoruz. Denizcilik alanında gemilerimizi hücumbotlarımızı biz yapıyoruz. Mayına dayanıklı kirpi isimli askeri araçlarımızı üretiyoruz. Bütün bu büyük işleri sizlerden aldığımız destekle AK kadrolar yaptı bundan sonra da daha büyük işlerin altına AK kadrolar imza atacak. Çünkü onlar konuşur, biz yaparız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurt: 'Tank Alamıyorduk, Tank Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement