Kütahya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Kısa Kısa

Kütahya\'dan Kısa Kısa

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilde suyu, elektriği, kanalizasyonu olmayan köy kalmadığını ve bu yatırımlarla kentlerden köylere tersine göç başladığını bildirdi.

16.10.2012 16:41

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilde suyu, elektriği, kanalizasyonu olmayan köy kalmadığını ve bu yatırımlarla kentlerden köylere tersine göç başladığını bildirdi.

Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Köylere Hizmet Götürme Birliği meclis toplantısında, köylerde ulaşım, eğitim, sağlık gibi alanlarda birçok yatırım yapıldığını söyledi.

"Suyu, elektriği, kanalizasyonu olmayan köy kalmadı ve bu yatırımlarla kentlerden köylere tersine göç başladı" diyen Çiftçi, köylerin gelişmesi ve ilerlemesinde muhtarların azami gayret göstermesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra, 2012 Yılı Ek Bütçe Tasarısı, 2013 Yılı Çalışma ve İŞ Programı, tüzük değişiklikleri, 2013, 2014, 2015 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Kararnamesi görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantıya, Birlik Başkanı ve Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, birlik üyesi köylerin muhtarları ile İl Genel Meclisi'nin merkez ilçe üyeleri katıldı.

-Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları başladı

(Fotoğraflı)

Kütahya Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışlarının başladığı Canlı Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi.

Toklu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 25-28 Ekim tarihlerini kapsayan Kurban Bayramı dolayısıyla Canlı Hayvan Pazarı'nı açtıklarını bildirdi.

Pazarda küçükbaş hayvanlar için 120 kapalı, 55 açık padok, büyükbaş hayvanlar için 210 kapalı padok, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümleri bulunduğunu belirten Toklu, şöyle konuştu:

"İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Birimi ekiplerince sağlık raporu, pasaport gibi işlemler idari binamızda anında yapılmaktadır. Giriş ve çıkışlarda kontrollerimiz düzenli olarak devam etmektedir. Ayrıca alışverişte kullanılan paraların sahte olup olmadığını belirlemek için idari binamızda görevli personelimiz tarafından para makineleriyle yardımcı olunacaktır. Rahvan at yarışları yapılan bölüm ile yeni makine ikmal binamızın ön tarafında otoparklar hazırlanmıştır. Kurban Bayramının tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Ziyarette, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fatih Satıcı, Belediye Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Adıgüzel, Zabıta Müdürü İsa Yüksel hazır bulundu.

-"Minyatürlerle Kütahya" sergisi açıldı

(Fotoğraflı)

Kütahya Belediyesi ile Evliya Çelebi Kültür, Hizmet ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen "Minyatürlerle Kütahya" sergisi, törenle açıldı.

Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonundaki serginin açılış töreninde, belediyenin desteğiyle derneğin organize ettiği tezhip ve minyatür kursunda hazırlanan 35 minyatüre sergide yer verildiğini söyledi.

Derneğin, hat, ebru, ney, halı dokuma ve Osmanlıca kursları da düzenlediğini dile getiren Toklu, "Belediyemiz ve derneğimiz iş birliğiyle aslına uygun olarak yeniden yapılan Evliya Çelebi Konağı, ziyaretgah olarak açık tutulmakta olup, Kütahya'nın bulunduğu pek çok tur programına alınmıştır" dedi.

Daha sonra, serginin açılışı yapılarak eserler incelendi.

Törene, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Belediye Meclisi üyeleri, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement