Malkara'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Malkara'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Malkara\'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrencilerin yaptıkları birbirinden güzel gösterilerle kutlandı.

23.04.2013 16:17  Güncelleme: 16:22

Tekirdağ'ın Malkara İlçesinde

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Hükümet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk konularak ve öğrencilerin yaptıkları birbirinden güzel gösterilerle kutlandı.

23 Nisan 2013 Salı Günü gerçekleşen kutlama törenine, Kaymakam Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, Garnizon Komutanı Ahmet Can Çevik,

Cumhuriyet Savcısı Fatih Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Sedat Akbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulları, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Resmi Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, öğrenciler ve Malkara halkı katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlama töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü tarafından Atatürk anıtı önüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sonrasında kürsüde söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının önemini belirten konuşmasında, "Milli tarihimizde çok önemli bir kilometre taşını dolduran bu özel bu anlamlı günde sizinle birlikte olmaktan coşkunuzu ve sevincinizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin Ankara'da toplandığı bu güzel günün yıl dönümünde düzenlenen törenimize hoş geldiniz. Bayramlara mana ve değer katan yurttaşların yürekten paylaştıkları ortak coşkular ve sevinçlerdir. Bugün yine büyük bayramlarımızdan birini, coşkuyla ortak duygu ve düşüncelerle kenetlenerek, gönülden gelen bir istekle kutluyoruz.Bugün Türkiye Devletinin, bağımsızlık ve demokrasimizin temellerinin atıldığı gündür. Bu önemli günü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına armağan etmiştir. Bu önemli bayramın dünyada eşi yoktur. Bu nedenle bu bayram 1979 yılında UNESCO tarafından dünya çocuklarına da ithaf edildi. Bu sebeptendir ki bu günün manasının çocuklarımıza iyi anlatmaya çalışıyoruz. En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımızla ve onları büyük fedekarlıklarla yarınlara hazırlayan toplumumuzun yol göstericisi değerli öğretmenlerimizle iftihar ediyoruz. Bugün tarihinde kazanırken de kaybederken de mazlumlara, çocuklara, güçsüzlere daima iyi davranan bir milletin mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşıyor bizlere tam bağımsız, millet hakimiyetine dayanan bir cumhuriyet armağan eden Atatürk'e, dava arkadaşlarına, tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz gönül borcu duyuyoruz" dedi. Törende Öğrencilere de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünlü," 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımlarıyla kutlanan barış kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına dünyaya yayılmasına aracılık eden çocuk bayramıdır. Çocukları çok seven Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündeki bu önemli dönüm noktasının bayram olarak çocuklara armağan ederken, size verdiği önemi, sevgisini, inancını ve güvenini göstermiştir.

Bu milli günü sizlere bayram olarak armağan eden Atatürk,

aynı zamanda yeni nesillere laik, demokratik çağdaş Cumhuriyet'e sahip çıkma görevini de vermiş, sizin de bu sorumluluğu onun güvenini boşa çıkarmayacak biçimde yerine getireceğinize yürekten inanmıştır. Çocuklarımızın sevgi dolu ortamlarda, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini, tüm olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalarını sağlama ortak sorumluluğumuzdur. Türk çocukları olarak millet ve insan sevgisiyle ve yurttaş sorumluluğuyla, milletimiz ve ülkemiz için her zaman bir şeyin en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Sizi seviyoruz, size inanıyoruz ve size güveniyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünlü'nün konuşmasının ardından İrfan Macar İlkokulu, Hüseyin Köse İlkokulu, Gelincik Anaokulu, Fevzi çakmak ilkokulu Nurten Hüsnü Pullukçu ilkokulu öğrencileri 23 Nisan ile ilgili şiirlerini seslendirdiler.

Şiirlerin okunmasının ardından 75. Yıl ilköğretim Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Nurten Hüsnü Pullukçu İlköğretim Okulu ve İrfan Macar İlköğretim Okullarının folklor ekiplerinin katılımlarıyla halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Halk oyunları gösterisinin sonrasında ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içerisinde düzenlenmiş olan kros yarışlarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilmesiyle tören son buldu.

23.04.2013 16: 04: 27

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malkara'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement