Maltepe Üniversitesi'nde 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali - Son Dakika
Yerel

Maltepe Üniversitesi'nde 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali

Maltepe Üniversitesi\'nde 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali

Maltepe Üniversitesi’nin düzenlediği 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali’nin bu yılki konusu “Millî Mücadele Romanları ve Kahramanları" olarak belirlendi. Festivalin açılış konuşmalarını; eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, şair Hilmi Yavuz ve yazar Ahmet Ümit yapacak.

14.12.2022 17:22  Güncelleme: 17:43

Maltepe Üniversitesi'nin düzenlediği 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nin bu yılki konusu "Milli Mücadele Romanları ve Kahramanları" olarak belirlendi. Festivalin açılış konuşmalarını; eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, şair Hilmi Yavuz ve yazar Ahmet Ümit yapacak.

Maltepe Üniversitesi'nin düzenlediği 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nin bu yılki konusu "Milli Mücadele Romanları ve Kahramanları" olacak. Festival, 21 Aralık 2022 Çarşamba günü, Maltepe Üniversitesi Vedat Çakırca Konferans Salonu'nda Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı tarafından verilecek mini bir konserle açılacak. Milli Mücadele'yi konu edinen türkülerin seslendirileceği konserden sonra saat 10.30'da yazar Ahmet Ümit festivalin açılış konuşmasını yapacak.

Festivalin açılış oturumuna ise modern Türk şiirinin önde gelen isimlerinden, şair Hilmi Yavuz; tarih ilminin Türk toplumundaki algısını değiştiren usta tarihçi, entelektüel Prof. Dr. İlber Ortaylı; Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı kendi roman kahramanlarını anlatacaklar. "Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti." diyenlerin festivali bu sene de Maltepe Üniversitesinden tüm Türkiye'ye, liselere yayılmaya devam ediyor.

Festival oturumlarında Halide Edib Adıvar, Kemal Tahir, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Rıfat Ilgaz, Ercüment Ekrem Talu, Nazım Hikmet, Şüküfe Nihal, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi yazar ve şairlerin eserleri üzerine;  "Milli Mücadele Yıllarında Yayımlanan Romanlar", "Atatürk Dönemi Romanlarında Milli Mücadele", "Kemal Tahir Romanlarında Milli Mücadele", "Kurtuluş Savaşı Romanlarında Kadın Kahramanlar", "Milli Mücadele Şiirlerinde Kahraman Tipi", "Kuvayı Milliye Destanı", "Sinema ve Tiyatroda Kurtuluş Savaşı'nın Yansımaları" gibi pek çok sunum yapılacak. Roman sanatının "sokak boyu gezdirilen ayna"sından Türk Kurtuluş Mücadelesi'nin izleri sürülecek. Bu yolculuğa pek çok yazar, akademisyen, öğretmen ve öğrenci de eşlik edecek.

100 LİSEDEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER KATILACAK

Hedef kitlesinde gençlerin yer aldığı, edebiyatı ve romanı onların hayatının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan Roman Kahramanları Festivali, Türkiye çapında yaklaşık 100 lisede öğrenci ve öğretmenlerin aktif katılımıyla kutlanacak. Üç gün sürecek festival boyunca, oturum aralarında İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'den katılan liselerin öğrencileri, kendi roman kahramanlarını anlatan performanslar sergileyecek. (Marmara Koleji, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Kocaeli Anadolu Lisesi, Pangaltı Ermeni Lisesi, Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi). Ayrıca çok sayıda okuldan lise öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde festival etkinliklerini takip edecek.

Yılın en uzun gecesi 21 Aralık'ın, Dünya Roman Kahramanları Günü olarak kutlanmasıyla başlayan Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nin yolculuğu büyüyerek devam ediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Maltepe Üniversitesi'nde 7. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement