Manisa'da Vergi Rekortmenleri Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Manisa\'da Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi.

28.02.2014 18:40

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi.

Törende 2013'ün Kurumlar Vergisi Rekortmeni, ödediği 63 milyon 561 bin lira ile Soma'dan Eğe Linyit İşletmeleri olurken, Turgutlu'dan Eyyüp Altan ise 949 bin 371 lira ile Gelir Vergisi Rekortmeni olarak ödülünü aldı.

Saruhan Otel'de düzenlenen ödül törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Yardımcısı Funda Solak, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman, oda başkanları ve üyeleri katıldı.

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan yaptığı konuşmada vergi bilincine sahip katma değer üreterek kazanan mükellefler sayesinde güçlü bir ülke olma yolunda ilerleneceğini söyledi.

"Ülkemiz için ekonomik büyüme adil bir vergi sistemi ile gerçekleşebilir" diyen Yılmaz Çakan,

"Dünyanın en uygun yatırım alanları arasında gösterilen zengin tarım alanı gelişen ekonomisi ve sanayisi ile dikkat çeken ilimizin ülkemizdeki vergi gelirleri içindeki payı her geçen güz artmaktadır. Başkanlığımız il genelinde iki merkez 11 ilçe olarak 13 vergi dairesi ve 800 çalışanı ile hizmet vermektedir. İlimizde 78 bin 64 gelir vergisi 7 bin 605'i kurumlar vergisi olamak üzere toplam 86 bin 469 mükellefimiz bulunmaktadır. İlimizde 2008 aralık ile 2013 aralık ayı dönemine kadar 5 yıllık zaman diliminde mükellef saysı yüzde 12.5 oranında artmasına karşılık, vergi gelirleri tahsilatında yüzde 92.4 vergi gelirleri dahil bütçe gelirlerinde yüzde 97.6 aranında artış gerçekleşmiştir. Vergi ahlakı yüksek tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise şöyle konuştu: "Vergi tüm bir alanın bir boyuttaki göstergesidir. Ülkemizin kalkınmasından ilimizin ekonomisinin gelişmesinde bahsediyorsak vergi gelirlerin artışı bunun paralel bir yansımasıdır. En büyük 10 ekonomi içerisinde yer almak hedefimiz. Bu hedefe ulaşmak için her türlü yatırım istihdam her ilerlemeye yönelik faaliyet güçlü bir devlet olmamamızı teminde edecek . Vergi tahsilatımızı da arttıracak. İlimizde işsizlik seviyesi yüzde 4.5 lerde. Bundan dolayı övünüyoruz. Bu da doğrudan ekonomik alanda çalışmalarda vergi mükelleflerin vergiye konu olacak gelir elde etmeleri ile alakalıdır."

Konuşmaların ardından Kurumlar Vergisi Rekortmeni Soma'dan Eğe Linyit adına Müessese Müdürü Hakkı Duran ve Gelir Vergisi Rekortmeni Turgutlu'dan Eyyüp Altan adına Mesut Altan'a Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ödüllerini verdi.

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan Kurumlar Vergisi Rekortmeni, ödediği 63 milyon 561 bin lira ile Soma'dan Eğe Linyit İşletmeleri 1. sırada yer aldı. Schneider Elektrik ödediği 17 milyon 410 bin lira ile 2. sırda yer alırken Bosch Termoteknik ödediği 16 milyon 493 bin lira ile 3. oldu.

Gelir Vergisi Rekortmeni Turgutlu'dan Eyyüp Altan 949 bin 371 lira ile birinci oldu. Mustafa Altan 814 bin 872 lira ile ikinci, Abdullah Eryüksel ise 772 bin 554 lira ile üçüncü sırada yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Vergi Rekortmenleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement