Mersin'de 'Dünya Su Günü' Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 'Dünya Su Günü' Kutlandı

Mersin\'de \'Dünya Su Günü\' Kutlandı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Türkiye'de ve dünyada suyun öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek, "Son 3 asırdır dünya nüfusumuzun 8 misli, su tüketiminin de 35 misli arttığı dünyamızda,"...

22.03.2013 12:50

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Türkiye'de ve dünyada suyun öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek, "Son 3 asırdır dünya nüfusumuzun 8 misli, su tüketiminin de 35 misli arttığı dünyamızda, sınırlı su kaynaklarımızda ise bunun tersine azalmalar yaşanmaktadır. Bugün dünya nüfusumuzun 3'de biri su kaynaklarımıza ulaşamamaktadır" dedi.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 22 Mart 'Dünya Su Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda organize edilen etkinliğe, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ile öğrenciler katıldı. Törende, MESKİ yetkilileri tarafından 'Su Tasarrufu' ile ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından, 'Capoeira' dans grubu gösterisini sundu.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız özellikle çocuklarımızın zihninde suyumuzu yer edip, tasarruftan kalıcı bir davranış biçimi kazanmalarına yardımcı olmaktır. Son 3 asırdır dünya nüfusumuzun 8 misli, su tüketiminin de 35 misli arttığı dünyamızda, sınırlı su kaynaklarımızda ise bunun tersine azalmalar yaşanmaktadır. Bugün dünya nüfusumuzun 3'de biri su kaynaklarımıza ulaşamamaktadır. Dünyada yaşayan canlıların ortak kaynağı sudur. Bu yüzden dünyada ve ülkemizde suyun önemi her geçen gün hayati derecede artmaktadır. 'Bir Damla da Sen Kurtar' sloganıyla başladığımız etkinliklerimiz sürüyor. Bugün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ise suyun sınırsız olmamakla beraber dünyanın en önemli kaynağı olduğunu belirterek, "Birleşmiş Milletlerin 20 yıl önce bu konuya dikkat çekmek için bu günü 'Su Günü' ilan etmesi, insanlığın su konusundaki bilincini artırmak için önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin jeopolitik açıdan önemli bir coğrafyaya ve doğal kaynaklara sahip bir ülke olduğunu vurgulayan Ertan, "Bu yüzden su konusunda daha dikkatli olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Suyun önemi sadece bir gün değil her gün hatırlanmalıdır. Dünya Su Günü dolayısıyla vatandaşlarımızı su konusunda bilgilendirilmesi çok önemlidir. Toroslar dağlarına sahip olan Mersin'imiz oldukça şanslıdır. MESKİ Genel Müdürlüğümüzde yaptığı çalışmalarla Mersin'imize her dahim temiz, sağlıklı su sağlamaya çalışıyor. Bir damla su bile çok önemli. Suyu bir damla bile israf etmeden kullanmak gerekir. Geleceğimize bırakacağımız en önemli hazine bu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'fotoğraf' yarışmasının ödül töreni yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 'Dünya Su Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement