Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören - Son Dakika
Yerel

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla, Mersin Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

18.03.2013 11:14

Mersin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla, Mersin Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Mezarlıkta bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile çok sayıda rütbeli askeri personel, şehit ve gazi yakınları katıldı. Tören, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Saygı duruşunda askerler tarafından havaya 3 defa 'saygı' atışı yapıldı. Ardından, çelenk sunumları yapıldı.

Çelenk sunumun ardından, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'şeref' defterine yazdıklarını sesli olarak okudu. Güzeloğlu, şeref defterinde şu sözlere yer verdi: "Aziz şehitlerimiz. Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna, canınız pahasına savaşarak kazandığınız ve bugün yurt edindiğimiz bu vatan toprakları üzerinde, sizlerin manevi huzurundayız. Manevi huzurlarınızda milletçe saygı ile eğiliyoruz. Sizlere minnettarız. Emanet ettiğiniz bu kutsal vatanı, kurduğunuz Cumhuriyeti, bizlerde aynı inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Rengini kutsal kanlarınızın renginden alan, her zaman göklerde dalgalanacak olan ay yıldızlı bayrağımızın altında bugün bizler, sizleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizin huzurunda milletçe, minnet duygularımızla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. Mekanınız cennet olsun."

Güzeloğlu ardından şeref defterini imzaladı. İmzadan sonra Şehitliğe geçen protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Şehit yakınları da mezarlar başında dualar ederek, gözyaşları döktü. Şehitlerin küçük çocuklarının ise mezarlık başında hiçbir şeyden habersiz olarak babalarının mezarlarına karanfil bırakması duygusal anların yaşanmasını sebep oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören - Son Dakika


Advertisement