Mezitli'de Gündem Akdeniz Oyunları - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Gündem Akdeniz Oyunları

Mezitli\'de Gündem Akdeniz Oyunları

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.

30.05.2013 10:02

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda gündem Akdeniz Oyunları oldu. Toplantıya ayrıca Yenişehir ilçesinden bazı daire müdürleride katıldı. Toplantıda konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Akdeniz Oyunları Koordinatör Yardımcısı İlhami İbrahim Koç, "Bizim bir seyirci projemiz var. Bu seyirci projesi bilete, kıyafete ve kumanyaya dayalı bir seyirci projedir. Biliyorsunuz ki, bu oyunlar en son ülkemizde 1971 yılında yapıldı. Çocuklarımızın, kendi evlatlarımızın veya mahalleler içerisinde yaşayan vatandaşlar dahil, bunların biletlerini, kumanyalarını, otobüs ile herhangi bir tesise, müsabakaya gitmelerini biz sağlayacağız. Bizim sizlerden istediğimiz bu insanları bizlere yönlendirmeniz. TC kimlik numarası, adı ve soyadını bize teslim etmeniz. Bunlar bize gelirse bunlardan biz havuz oluşturuyoruz. Ne kadar seyirci olursa biz onları müsabakaların yapılacağı stada götüreceğiz" dedi.

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Güher Şahin ise "Cumartesi günü itibari ile Akdeniz Oyunları Çevre Departmanı tarafından görüntü kirliliği tespit edilen yol güzergahları bize belirtildi. Dün itibariyle bu görüntü kirliliğinin bertarafı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. 26 noktada küçük ve büyükbaş hayvanların tespit edildiği yerlerin tahliyesine, tahliye edilenlerin yıkımlarına başladık. Şu an itibariyle arkadaşlarımız oralarda çalışmalara başladı" diye konuştu.

Yenişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Dinç da "Müdürlüğümüz 112 acil hizmetler ayağı ile hazırlıklara devam etmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ise daha çok çevre sağlığının korunması gibi müdahaleler konusunda çalışmakta olup Kamu Hastaneler Birliğimiz ise bize personel, yer ve hastane olarak destek vermektedir. Müsabakaların olduğu her yerde mutlaka ambulanslı bir ekip olacak, toplu müsabakaların olduğu yerde ise doktorlu ambulanslar bulunacaktır" şeklinde konuştu.

"YAKLAŞIK 7 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ OYUNLARDA GÖREV YAPACAKTIR"

Yenişehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Önel ise Akdeniz Oyunları için bölgede alınan güvelik tedbirleri hakkında bilgi vererek, "Buraya intikal edecek sporculara, delegasyona ve müsabakalar esnasında meydana gelebilecek protestolarla ilgili olarak güvenlik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaptık. Oyunlar için yaptığımız yapılandırma çalışması içerisinde bir takım görevlendirmelerimiz oldu. Tek beklentimiz müsabakalar esnasında oluşabilecek provokatör eylemlerin yaşanmamasını sağlamak. Onun dışında oyunlar dolayısıyla il dışından 2 bin polis görevli olarak ilimize gelecektir. Yaklaşık olarak 7 bin güvenlik görevlisi oyunlarda görev yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da uluslararası bu organizasyonun kent ve devlet adına önemli olduğunu vurguladı. Kıcıroğlu, oyunlar organizasyonuna hiçbir gölge düşmemesi için kamu kurumları ve yerel yönetimlerin insan sağlığı ve güvenliğine, gıda güvenliğine, Umumu Hıfzıssıhha Kurulu, İl Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu, Mahalli Çevre Kurulu ve Olimpiyat Komitesi kararlarına, yasaklara, trafikten sağlığa pek çok yerleşik kurallara uymada herkesin azami titizlik göstermesini, uymayanlara ise müsamaha gösterilmemesinin altını çizdi. Kıcıroğlu, 15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerindeki LYS ve SBS gibi ulusal sınavlar sebebiyle de sınav mekanları çevresinde gürültü kirliliğine sebep olacak çalışmaların durdurulmasının, gürültü yapanların hakkında gerekli cezai işlemlerin tereddütsüz yapılmasını önemine değindi. Kıcıroğlu ayrıca Haziran ayı boyunca hem ulusal sınavlar hem de oyunlar sebebiyle kamuya açık alanlardaki izinsiz özel merasimlerin gürültü kirliliği ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde değerlendirilmesini ilgililerden istedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Gündem Akdeniz Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement