Midyat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Midyat\'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

24.11.2012 17:03

Mardin'in Midyat ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kocatepe İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikle devam etti. Kutlama törenine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, aday öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri yaptığı konuşmada, "Öğretmenler arasında saygı, sevgi ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği, bilinci uyandırmak amacıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü 1981 yılından bu yanan Öğretmenler Günü olarak kullanmaktadır. Öğretmenlik insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir" şeklinde konuştu.

Ardından aday öğretmenler adına konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Harun Özdemir, "Bugün bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşın adına konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Böyle güzide bir topluluğun karşısında çıkmanın beni heyecanlandırdığını sizlerle paylaşmak isterim. Buna yürekten inanıyorum ki bu gün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz" dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden program, öğretmenlerin sunduğu müzik dinletisiyle devam etti. Başsavcı Adnan Küçükyumuk tarafından emekli öğretmen Behçet Bedir'e Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi. Aday öğretmenlerin yemin töreninin ardından resim öğretmenlerinin yaptıkları resim sergisi gezildi. Program, Dünden Bugüne Öğretmenlik Mesleği konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Program, şehit olan ve Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenleri anlatan slayt gösterisi ile son buldu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Midyat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement