Mimarlar Odası'ndan Belediyenin Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Mimarlar Odası'ndan Belediyenin Projesine Destek

Mimarlar Odası\'ndan Belediyenin Projesine Destek

Mimarlar Odası Amasya Temsilcisi Hüsamettin Seçilmiş, belediye tarafından yıktırılan Amasya Lisesi binasının yerinin yeraltı otoparkı, üstü yeşil alan ve meydana dönüştürüleceği projeyi desteklerini açıkladı.

03.05.2013 12:47

Mimarlar Odası Amasya Temsilcisi Hüsamettin Seçilmiş, belediye tarafından yıktırılan Amasya Lisesi binasının yerinin yeraltı otoparkı, üstü yeşil alan ve meydana dönüştürüleceği projeyi desteklerini açıkladı.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yardımcıları Cengiz Erdem ve Mehmet Dümen ile şehirdeki mimarların buluştukları kahvaltıda Amasya Lisesi'nin yıkımıyla ilgili süreci değerlendiren Mimarlar Odası Amasya Temsilcisi Hüsamettin Seçilmiş, "Orada ilk okuyanlardan biri benim ama böyle duygusal konularla şehirciliğe yaklaşılmaz. Biz o binanın hatta daha başka binaların kaldırılmasına taraftarız. Bunlar artık ekonomik yönden ömrünü tamamlamış ve çok çirkin binalardır" dedi.

Şehirdeki çalışmaları yakından takip ettiklerini ve destekleri gibi eleştirip görüş bildirdikleri projelerin de olduğunu anlatan Seçilmiş, "Amasya şehircilik yönünden çok zor bir vilayet. Bu coğrafyada, bu topoğrafyada şehircilik yapmak çok zor. Amasya'nın planlaması turizm üzerine kuruldu. Bu çok iyi bir planlama. Turizm ve eğitim ağırlıklı bir şehir haline getirilmesi planlanıyor. Tarihindeki misyonu da zaten buydu" diye konuştu.

Kamuoyunun bir kısmında yıkılan lise binasının belediye tarafından peşkeş çekilebileceği kaygısı olduğunu anımsatan Hüsamettin Seçilmiş, "Bir yıkılsın da peşkeş çekilirse kavgayı o zaman veririz. O ayrı bir olay. Yıkılma konusunda hemfikiriz. Şehrin rahatlaması gerekiyor. Şehircilik halkın tartışmasına açık bir konu değildir. Şehircilik kentin en az 50 yılını bağlayan bir konudur. Şehirciliği halkla tartışırsanız netice almanız mümkün değil. Çünkü şehircilik çok ileriye dönük bir uzmanlık düşüncesidir " şeklinde konuştu.

Hakarete varmayan eleştirilere saygılı olduklarını, Mimarlar Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının önemsediklerini görüşlerini birinci ağızlardan almak için ziyaretler düzenlediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Özdemir de şunları söyledi: "2009 yılında koruma amaçlı imar planın hayata geçirdik. Bu şehri yaparak değil, yıkarak güzelleştirmeyi düşünüyorum. Bedestenin yanındaki kültür merkezini ve liseyi kaldırmakla bu işe başladık. Amasya'nın uzun vadedeki stratejisi kültür turizmi ise kamu binalarının şehrin dışına taşınmasını sağlamalıyız. Bu süreçte yavaş yavaş ilerliyor." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimarlar Odası'ndan Belediyenin Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement