Mithat Ekici'den 'Estetik' Açıklaması... - Son Dakika
Yerel

Mithat Ekici'den 'Estetik' Açıklaması...

Mithat Ekici\'den \'Estetik\' Açıklaması...

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının önüne yapılan ’acil servis binasının görüntü estetiğini bozduğu’ yönündeki iddialara cevap verdi.

24.09.2014 12:12

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının önüne yapılan 'acil servis binasının görüntü estetiğini bozduğu' yönündeki iddialara cevap verdi.

Ekici, yönetmelik gereği hastanenin acil sevisi ile yoğun bakım ve ameliyathanenin birbirine yakın olmasının gereklili sebebiyle böyle bir adımın atıldığını kaydetti.

Yapımı tamamlanmak üzere olan acil servis binasının, yapılmadan önce bakanlığın mühendis ve mimarlarının gerekli incelemeyi yaptıktan sonra onay verildiğini dile getiren Ekici, "Bilindiği gibi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikinci düzey hastane. Hastane normalde üçüncü düzeyde olma lazım. Eğer hastanemiz üçüncü düzeyde olursa cihaz ve personel bakamından daha zengin olacak. Bunun için istenilen şartlarda acil servis olması gerekiyordu. Bu sebeple acil servis binasının yapılması için adım atıldı ve yapımımı tamamlanmak üzere. Yapılmakta olan acil servis binası 2-25 metre daha geriye çekilebilirdi. Ancak burada da hastanenin soğutma ve ısıtma sistemleri var. yapılmakta olan acil servis ile ameliyathane ve yoğun bakım birbirine çok yakın. Ayrıca 9 katlı binanın inşaatının başlama tarihi 1998 yılı. O dönemde acil servis yıkılan binada olduğu için yeni bir acil servis düşünülmemiş. 1968 yılında yapılan bina yıkılınca acil servis şu anda kullandığımız binanın bir bölümüne açılmış. Şartlara bakıldığında acil servis en uygun yere yapılmıştır. Hastanemizin üçüncü düzeye çıkartılması için böyle bir adım atılmıştır" ifadelerini kullandı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mithat Ekici'den 'Estetik' Açıklaması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement