Ödemiş'te 'Gönül Engeli' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te 'Gönül Engeli' Konferansı

Ödemiş\'te \'Gönül Engeli\' Konferansı

Ödemiş Müftülüğü 'Yeter ki gönüllerde engel olmasın' konferansında İslam dininin hoşgörü ve kentleşmenin yarattığı yabancılaşmanın aşılmasında dinin görevi ve rolünü işledi.

06.10.2012 11:35  Güncelleme: 11:37

Ödemiş Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen 'Yeter ki gönüllerde engel olmasın' temalı konferansta İslam dininin hoşgörü ve kentleşmenin yarattığı yabancılaşmanın aşılmasında dinin görevi ve rolü ele alındı.

Konferansa Kaymakam Abdullah Dölek, İzmir Müftü vekili İlyas Öztürk, Müftü Mustafa Bilgiç, AK Parti ilçe başkan vekili Mustafa Çakıcı, CHP ilçe başkanı Mehmet Eriş, Kayaköy Belediye başkanı Ali Akkaşlı, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, bazı daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmalarını Müftü Mustafa Bilgiç ile İzmir İl Müftü vekili İlyas Öztürk yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkez Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, küçük şehirlerde yaşamanın büyük kentlerde yaşamaktan daha avantajlı olduğunu belirterek, kentlerde yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının giderek yokolduğuna dikkat çekti.

Dr. Ata, dinden uzaklaştıkça evde ve sokakta yaşanan şiddetin arttığını da belirterek, İslamın hoşgörüsünün hayata geçirilmesinin önemini vurguladı. Dr. Ata, şöyle konuştu: "Küçük şehirlerde yaşamak, metropol büyük şehirlere göre daha kolaydır. Modern şehirleşme yapısı insanları birbirinden uzaklaşır hale getiriyor, paylaşmayı unutturuyor ve ben ve yine de ben dedikçe yukarıda bahsettiğimiz hasletler maalesef yok oluyor. Biz dinimizden uzaklaştıkça gönüllerimize engel çıkıyor; ya evimizde eşimize şiddet uyguluyoruz ya da çocuklarımıza şiddet uyguluyoruz. Bunlarla ilgili gazetelerin üçüncü sayfa haberleri bizi oldukça üzüyor. Bu durumda ne yapılmalı, gönüller tedavi edilmeli. İnsanlarımızı şekli, görüşü, görünüşü, dili, ırkı ne olursa olsun camilere davet etmeliyiz ve gönüllerine merhamet duygularını, sevgiyi, hoşgörüyü, paylaşımı anlatmalıyız."

Din eğitiminin ekmek ve su kadar gerekli bir ihtiyaç olduğunu, teknolojinin insanları esir aldığını ve insanların internet ve televizyon başında saatlerini harcadığını kaydeden Dr. Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: "Din eğitimi insana ekmek ve su kadar önemli. Teknoloji günümüzde bizi esir aldı. İnsanlar ya internet ya da televizyon başında. Sosyalleşelim derken, yalnızlığa iten, çevresini soyutlayan, konuşmayan, kaynaşmayan bir topluluklara doğru gidiyoruz. İnsanlar sadece hayal dünyasında yaşamazlar. Sohbet etmeyen, konuşmayan, insanlar ile bir arada olamayan insanlar yalnızlığa doğru gitmekte ve çevresinde konuşacak insan kalmadığı zaman da bunalımlara girmekte."

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek de, "Bayrağını, devletini, milletini seven ve 23 yıldır halkımıza hizmet eden bir idareci olarak böylesine insanlara enerji veren konferansların düzenlenmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Dölek, Ödemiş halkı adına Dr. Ulvi Ata'ya bir buket çiçek verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te 'Gönül Engeli' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement