Ödemiş Yeni Hal Tesisi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Yeni Hal Tesisi Açılışı

Ödemiş Yeni Hal Tesisi Açılışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: " "Bizim bilmediğimiz işler dönmezse, bu ipi göğüsleyip EXPO 2020'yu İzmir’de gerçekleştireceğiz. İzmir'in kalkınmasına çok büyük bir ivme kazand...

23.11.2013 15:36

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin ihtiyaçlarını yapacak kapasitede olduğunu belirterek, "Daha 30 Mart'a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir'i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız" dedi.

Kocaoğlu, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapımı tamamlanan Ödemiş yeni hal tesisi açılışında yaptığı konuşmada, belediye olanaklarını Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olacak 9 ilçeye yansıttıklarını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin ihtiyacına yönelik çalışmalara imza attığına işaret eden Kocaoğlu, "Bu kentin ihtiyacı olan ne yapmamız gerekiyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir, bunu yapacak haysiyeti, kadroları vardır. Bunu yapacak başkanı vardır, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

EXPO 2020 oylamasına katılmak üzere Paris'e gideceklerini hatırlatan Kocaoğlu, "Bizim bilmediğimiz işler dönmezse, bu ipi göğüsleyip EXPO 2020'yu İzmir'de gerçekleştireceğiz. İzmir'in kalkınmasına çok büyük bir ivme kazandıracağız" diye konuştu.

Yerel seçim çalışmaları

Kocaoğlu, seçim sürecine girilmesiyle belediye hizmetlerine yönelik açıklamalar yapıldığını, olumlu-olumsuz görüşlerle karşılaştıklarını belirtti.

İzmir'de kimin nasıl bir muamele gördüğünün herkes tarafından bilindiğini savunan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Kimin üzerine nasıl gelindiğini herkes biliyor. Zamanı geldikçe onları tek tek konuşacağız. Daha 30 Mart"a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir'i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız. Osmanlı'da ve hiç bir dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu muamele yapılmadı. Bakanlık bürokratı neyse, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratı da odur. 657 sayılı kanun bürokratı değil, devleti koruyan bir kanundur. O yasa, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yok sayılmıştır. Arkadaşlarım 22 aya varan sürelerde tutuklu kalmışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çektiklerini unutturmak, yaptıklarını örtbas etmek için, sanki bu İzmirli İzmir'de yaşamıyor, ne yapıldığını görmüyor gibi kendi yaptıklarını başkasına yamamak, başkası yapıyormuş gibi göstermek için bir maharet içindeler. Daha çok balonlar uçacak, çok bel altı, bizim kurallarımıza, insanlığımıza yakışmayan propaganda adı altına yalan yanlış işler yapılacak. Bunlara kanmayalım, uyanık olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ve İzmir'in bir çok gerçeğini lisan-ı münasiple sizlere tek tek anlatacağım."

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in, Kocaoğlu'nun hizmet ulaştırmada ayrım yaptığına yönelik iddiası bulunduğunu hatırlatan Kocaoğlu, ayrım yapmak yerine Bayındır'ın çiçek üretimini destekleyerek ilçeyi kalkındırdıklarını anlattı.

Büyükşehirlerde il özel idarelerin mart ayında kapanmasının ardından, kuruma ait taşınır ve taşınmaz malların paylaşımı konusunun gündemde olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'in malları tüketilmek isteniyor, yandaşlara ucuz pahalı demeden verilmek isteniyor. Bombardıman gibi, üç gün geçmiyor, İzmir'in kamu malları toptan satılıyor. Biz, belediyelerimizle birlikte dava açarak bunları durdurmaya çalışıyoruz. 'İl Genel Meclisi'nin mallarının dağılımı için belediyeler komisyonda olur' diyor, bizi kimse çağırmıyor. Yetkili olmayanlar boş beyanatlar veriyorlar. Biz genelde iktidarız. Bizim hedefimiz büyükşehirde ve 30 ilçede iktidar olmak. Bunu sadece belediye başkanı olmak ve hizmet için değil, tek vücut olarak İzmirlinin malını ham yaptırmamak için istiyoruz. İzmirlinin malını ham yapmak isteyenlere buradan hep birlikte meydan okuyacağız. Hem geçmiş hem de gelecek kuşakların malını bana verin, ben bir kuruşluk mal satmadım, benim elimde olsun ki; korunsun, kollansın, geliştirilsin ve gelecek kuşaklara sapasağlam teslim edilsin."

Konuşmaların ardından, Kocaoğlu ve beraberindekiler, 19 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan tesisin açılışını gerçekleştirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ödemiş Yeni Hal Tesisi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement